Microsofts skyprodukt til værs – slår Wall Streets forventninger

Microsoft leverer et bedre kvartal enn ventet for andre gang på rad. Fortjenesten fra selskapets skytjeneste har økt med 116 prosent.

SKYHØY FORTJENESTE: Microsofts skytjeneste Azure tjener gode penger for IT-giganten.

Foto: Mike Segar Reuters
  • Mathias Vedeler
Publisert:,

Selskapet hadde en fortjeneste på 76 cent per aksje i regnskapsårets første kvartal, noe som ifølge CNBC er 8 cent bedre enn ventet.

Wall Street tar godt imot nyheten. Microsoft-aksjen har steget med fire prosent i etterhandelen.

Skysuksess

Det er særlig Microsofts skyprodukt Azure som gjør det sterkt. Fortjenesten på Azure har steget med 116 prosent. Den totale omsetningen på produktet var 6,38 milliarder dollar.

– Resultatene fra første kvartal fortsetter å vise etterspørsel etter våre skybaserte tjenester, sier Amy Hood, viseadministrerende direktør i Microsoft.

Selskapet lanserte nylig et samarbeid med Adobe som innebærer at Adobe vil velge Azure som sin foretrukne skyplattform, skriver CNBC.

Microsofts PC-virksomhet totalt sett har slitt, men ser nå ut til å gå bedre. I forrige kvartal falt PC-virksomheten med fire prosent, noe som også var langt bedre enn ventet.

Tror på vekst

Analytiker Frederick Grieb har tro på Microsoft fremover.

– Vi er positive til aksjen. Vi tror at overgangen til Office 365 går bedre enn planen, og nedgangen for Windows vil sannsynligvis være moderat i år. Selskapet vil også fortsette å levere når det gjelder driftskostnadene, sier han til Marketwatch.

Totalt hadde Microsoft 22,33 milliarder dollar i omsetning dette kvartalet. Wall Street forventet at omsetningen ville være 21,71 milliarder dollar.

Microsoft selv er selvsagt godt fornøyde med både resultatet og produktene de leverer.

– Vi hjelper våre kunder til å lede an i en fundamental digital transformasjon, sier Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft, i en pressemelding.

Her kan du lese mer om

  1. Microsoft
  2. Teknologi

Flere artikler

  1. Nytt sterkt kvartal for teknologikjempen Microsoft

  2. Microsoft passerer 1.000 milliarder i markedsverdi – er verdens mest verdifulle selskap

  3. Analytikere spår resultatfall for Amazon

  4. Annonsørinnhold

  5. Microsoft: Resultatet kan bli påvirket av coronaviruset

  6. Nye rekorder på Wall Street