Billung og Blystad vil lage nytt tørrlastrederi

Rutinert duo jakter opptil 100 millioner dollar for å kjøpe tørrlastskip

SATSER: Tidligere konsernsjef Herman Billung i Golden Ocean har gått sammen med reder Arne Blystad om et nytt selskap.
Publisert:

– Jeg kan bekrefte at vi arbeider med å etablere et nytt tørrlastrederi. Vi har presentert konseptet for en gruppe interessenter og fått så positive tilbakemeldinger at vi velger å gå bredt ut nå, sier Herman Billung til Finansavisen.

Den tidligere Golden Ocean-toppen planlegger, sammen med Arne Blystad og Blystads befraktningsdirektør Per Kristian Aamlid, å stable på bena nyvinningen Songa Bulk.

Bakgrunnen er at flere år med vanskelige markedsforhold har gitt mulighet for gode kjøp av brukte, men moderne bulkskip.

De tre oppkapitaliserer selskapet gjennom en privat plassering, og Blystad skyter i tillegg inn et åtte år gammelt skip. Siden er planen å ta selskapet på børs via OTC-listen (gråmarkedet) og en ny egenkapitalemisjon.

I denne siste runde skal det hentes opptil 80 millioner dollar.

– Tenker som en investor

Songa Bulk skal etter planen bruke pengene til å kjøpe skip, som skal drives på rullerende, tolvmåneders kontrakter i noen år. Deretter skal de selges, når en forventet rateoppgang driver opp skipsprisene.

– Vi skal tenke og handle som en investor. Fra starten sikter vi oss inn på å fullfinansiere skipene vi kjøper med egenkapital, slik at nødvendighetsraten for å drive dem i kontantmessig balanse blir lavest mulig, sier Billung.

Finansavisens nyhet om Songa Bulk kommer kun dager etter at samme avis skrev at også John Fredriksen er på «billigsalg» i tørrlastmarkedet.

Gikk etter 11 år

Billung melde sin avgang som sjef for det Fredriksen-eide tørrbulk-rederiet Golden Ocean i slutten av april i år. Han understreket da at det ikke var noen dramatikk i avgjørelsen.

– Av og til kan det være sunt med ny ledelse. Det er ingen spesiell bakgrunn for denne avgjørelse. Vi har vært gjennom en restrukturering, og styret er av den oppfatning at det kan være bra med endring, sa Billund.

Billund tiltrådte i 2005.

Den nye sjefen i rederiet ble Birgitte Ringstad Vartdal, som har vært selskapets finansielle direktør siden sommeren 2010.

Les også

Golden Ocean bytter toppsjef

Les også

– Vi må jobbe oss gjennom svake markeder

Les også

Nytt lyspunkt i tungt tørrbulkmarked

Publisert:

Her kan du lese mer om