Christen Sveaas foreslås som ny styreleder i Norske Skog

Den kjente investoren har kjøpt seg opp til å bli største aksjonær i kriserammede Norske Skog. Nå ser det ut til at også tar over ledelsen av styret.

INN I SKOGEN: Investor Christen Sveaas har kjøpt seg opp i Norske Skog og er foreslått til å ta over som styreleder. Her er han avbildet med statsråd Sylvi Listhaug under et tidligere arrangement.
Publisert:

I en børsmelding fra Norske Skog kommer det frem at den norske investoren er enstemmig innstilt som ny styreleder i konsernet.

At Sveaas selv, eller en representant for han, er nominert til en styreplass er heller ikke overraskende gitt at Sveaas har nylig kjøpt seg opp til å bli Norske Skogs største aksjonær.

Det har skjedd samtidig som konsernet står midt i en tung forhandlingsprosess for å løse gjeldskrisen.

Nyheten om Sveaas sin inntreden kommer frem i innstillingen som valg- og honorarkomiteen i Norske Skog har utarbeidet, og som legges frem dagen før den ekstraordinære generalforsamlingen.

Komiteen legger heller ikke skjul på at endringene i eierforholdene den siste tiden har spilt en rolle:

– Valgkomiteen har i tillegg vektlagt nylige endringer i selskapets aksjonærstruktur, og lagt vekt på de innspill som har kommet direkte fra selskapets største aksjonærgrupper, skriver de i sin innstilling.

Den ekstraordinære generalforsamlingen avholdes torsdag denne uken, og der skal styret informere aksjonærene om den økonomiske situasjonen i selskapet.

Les også

Norske Skog i innspurten med redningsforslag

Flere foreslått skiftet ut

Det er styrerepresentantene som den amerikanske forvaltningsgiganten Blackstone (via GSO) og Cyrus hadde på plass som skal erstattes. Begge disse aktørene har solgt seg ut som aksjonærer og sitter nå kun som kreditorer med obligasjoner.

Styrerepresentantene som ikke stiller til gjenvalg er styreleder Henrik A. Christensen, Nils Hoff, Joanne Owen og Mimi K. Berdal. Alle disse ble valgt inn i fjor.

I tillegg til Sveaas foreslås Ragnhild M. Wiborg, Jon-Aksel Torgersen og Annette Beate Malm Justad som ny styremedlemmer. Eilif Due foreslås gjenvalgt. Han er blant annet nestleder i Norges Skogeierforbund.

Styremedlemmer i Norske Skog velges inn for ett år av gangen, ifølge valgkomiteens innstilling. Valgkomiteen foreslår ingen endringer i godtgjørelsen utover det generalforsamlingen vedtok i april i år.

Les også om de ferske kvartalstallene: Norske Skog tapte en halv mrd.

Publisert:

Her kan du lese mer om