Fornyet optimisme hos investorene i Asia

Børsopptur reverserer ukens tap. HSBC er nå «bull» for Sør-Korea og Kina.

OPPTUR: Yamaha Motor Company er blant selskapene som flyr høyt på børsen i Japan fredag.
Publisert:

Etter at usikkerhet rundt den amerikanske sentralbankens fremtidsplaner ga noen traurige dager i de asiatiske markedene tidligere denne uken, ser stemningen ut til å ha snudd.

Slik er situasjonen klokken 06.30 norsk tid:

  • Nikkei 225 i Japan er opp 2,72 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er opp 0,53 prosent
  • Straits Time i Singapore er opp 0,28 prosent

Handelsdagen i Asia følger opptur på Wall Street og slipp av flere positive makrotall torsdag.

- Det faktum at USA og Europa er på bedringens vei, om enn marginalt, er et bra grunnlag for de globale markedene, sier sjefanalytiker Matthew Sherwood i Perpetual Investments til Bloomberg.

Investeringssjef Bill Maldonado i HSBC Global Asset Management er «bull» på Sør-Korea og Kina etter at aksjeprisene har falt som følge av forflytning av kapital fra de fremvoksende markedene.

- Det virker nesten dumdristig å være positiv med tanke på den siste tidens volatilitet, men vi er altså det. Det er de to landene som virkelig skiller seg ut - begge ser veldig billige og veldig lønnsomme ut, sier Maldonado.

Fredag har børsen i Tokyo ledet den asiatiske oppgangen med et hopp på over 2,5 prosent, drevet av fornyet optimisme og svakere yen. Dermed er nedturen tidligere i uken reversert.

Den japanske oppturen har vært bred: Eksempelvis er Yamaha Motor Company opp over fem prosent og bankgiganten Mitsubishi UFJ Financial Group opp 2,9 prosent.

Bilprodusenten Mitsubishi stiger 3,4 prosent etter at det ble kjent at selskapet planlegger en ny fabrikk på Filippinene.

Ellers viser en fersk rapport at pengestrømmen til Kina øker. De såkalte utenlandske direkteinvesteringene (FDI) steg med 24,1 prosent i juli sammenlignet med samme periode året før, og endte på 9,4 milliarder dollar.

Dette er den største økningen på to år, selv om tallet var noe lavere enn 14,4 milliarder i juni.

- Dette viser at utenlandske investorer fremdeles er trygge på det kinesiske investeringsklimaet, sier en talsmann for Kinas myndigheter, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Publisert:

Her kan du lese mer om