Northland søker ny livredning

Northland venter en løsning allerede tirsdag.

SATSER PÅ NYE VENNER: Northland Resources melder at de er i avsluttende diskusjoner med en ny investorgruppe for at de går inn med et betydelig beløp i obligasjonslånet til selskapet.
Publisert:

Det konkurstruede gruveselskapet Northland Resources er nå i avsluttende samtaler med en ny investorgruppe om den kansellerte obligasjonslånet.

Det melder selskapet i en børsmelding.

Northland meldte fredag at driften var blitt stoppet og at selskapets konti hadde blitt frosset. Det skjedde etter at selskapet ikke klarte å hente inn nok investorer til et nytt obligasjonslån på 362 millioner dollar.

«Det gjensidige målet for den nye investorgruppen og selskapet er at den nye gruppen vil tegne seg med en betydelig andel i obligasjonstilbudet, som deretter kan bli gjenåpnet og fulltegnet», skriver Northland i meldingen.

Selskapet hevder deres langsiktige finansiering vil være sikret når obligasjonslånet nå forventes å bli sikret ved hjelp fra den nye investorgruppen.

Northland-aksjen er notert på Oslo Børs, men har vært ute av handelen siden fredag.

Det er Arctic Securities og Pareto som er rådgivere for Northland, og som har ansvaret for utstedelsen av obligasjonslånet fra selskapet.

Overrasket alle

I januar overrasket Northland Resources markedet med at de trengte mer penger.

Ifølge selskapet var det behov for nærmere 2,4 milliarder kroner for å sluttføre utbyggingen av malmgruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

Selskapet forklarte det uventede behovet med at driftskostnadene rundt oppstarten av gruven er høyere enn planlagt, investeringsbehovet er høyere og prisen på jernmalm er lavere enn anslått.

Etter sjokkmeldingen i januar har aksjen falt med over 90 prosent, og arbeidende styreleder Anders Hvide måtte forlate selskapet i begynnelsen av måneden.

Etter at Northland søkte konkursbeskyttelse under svensk lov besluttet den kanadiske børsen i Toronto å fjerne selskapet fra børsen.

Selskapet klarte deretter å få den første jernmalmen avgårde med toget til Narvik, og deretter på skip til Europa.

Les også

I dag risikerer Northland å gå konkursNorthland stanser alle operasjonerNorthland fikk ikke inn pengene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om