Spetalen vs Skeie løftet riggselskap

Kampen om Prospector stjal oppmerksomheten på Oslo Børs, som satte nok en ny topprekord.

SKEIE VS SPETALEN: Kampen om kontroll i riggselskapet Prospector Offshore Drilling pågår. Mandag styrket investor Øystein Stray Spetalen og leiren hans posisjonen mot storeier Bjarne Skeie (til venstre) med å kjøpe seg ytterligere opp.
Publisert: Publisert:

Maktkampen i riggselskapet Prospector og kvartalstall fra oljeservicegianten Subsea 7 var noen hendelsene som krydret ukens første handledag på Oslo Børs.

Hovedindeksen - som satte ny rekord fredag - holdt seg positiv mandag, men uten de store utslagene. Til slutt endte det med en oppgang på 0,17 prosent til 544,69 poeng.

Det ble dermed satt nok en ny bestenotering for den norske referanseindeksen.

På en dag uten de helt store hendelsene kom imidlertid investor Øystein Stray Spetalen og hans team tydelig frem i forsøket på å øke kontrollen med et av børsens riggselskaper.

Mandag strammet de grepet ytterligere i Prospector Offshore Drilling.

De siste ukene har de steile frontene mellom Prospectors storaksjonær Bjarne Skeie og nest største aksjonær Øystein Stray Spetalen kommet tydelig til overflaten.

Spetalen utfordrer Skeies kontroll (26 prosent) i selskapet, og mandag kom det ytterligere en bekreftelse på dette.

Like etter klokken 14 mandag ble det via en børsmelding kjent at Spetalen-leiren har styrket kontrollen i selskapet.

Det skjedde etter at Glen Rødland (nær Spetalen-medarbeider) har kjøpt nær 2,14 millioner aksjer i Prospector til snittkurs 22,50 kroner.

Dermed kontrollerer Spetalen-sfæren 23,95 prosent av selskapets utstedte aksjekapital.

Det er derfor ingen tvil om at det går mot en særdeles spennende ekstraordinær generalforsamling 9. desember.

Prospector-aksjen endte mandag opp 3,26 prosent til 22,20 kroner.

Les mer om saken her: Spetalens honorarer er ikke som andres honorarer

Subsea 7 ned etter rapport
Oljeservicekonsernet Subsea 7 la i morgentimene frem kvartalstall, og selskapet, som kontrolleres av Kristian Siem, la frem en lavere enn ventet topplinje, mens selskapets justerte driftsresultat slo forventningene i markedet.

- Ordreinngangen viser et tilsvarende bilde; noe under vårt estimat, men over konsensus, kommenterte analytikerne i DNB Markets i en rapport.

Meglerhuset viste til at Subsea 7 hadde høyere bidrag fra tilknyttede selskap enn ventet, og at dette, kombinert med lavere skatt enn estimert, innebærer at rapportert resultat per aksje (EPS) på 0,46 dollar, ligger over både DNBs estimat og konsensus.

- Selskapet fastholder samtidig at de ikke ser ytterligere tap knyttet til Guara Lula-prosjektet og guider en avslutning av 2013 helt på linje med markedets forventninger.

Aksjen endte dagen ned 1,27 prosent til 124,10 kroner.

Da Oslo Børs stengte for handel sto kontraktene på Nordsjøolje i 108,24 dollar fatet, ned 0,09 prosent i dagens handel.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om