Tommy Sharif er med i Aksje-NM

Bildekkongen: - Dette er vinn eller forsvinn.

TOMMY SHARIF VIL FORSØKE Å TA HJEM SEIEREN I ÅRETS AKSJE-NM
Publisert:

- Jeg har begynt å lage en strategi. Du vet, jeg er en svart mann som selger svarte dekk som jobber på svartebørsen. Så å begynne på hvit børs blir en overgang.

Det uttaler Tommy Sharif spøkefullt til E24 når vi slår på tråden.

Han er en av flere som har tatt utfordringen med å teste sine egenskaper i aksjehandel under årets Aksje-NM.

- Jeg har fulgt med på konkurransen de siste årene, og har sett det har utviklet seg til å bli mer og mer populært. Så dette har jeg lyst til å henge med på, sier han med entusiasme.

Satser skikkelig

Som med alt han tar i ser ikke bildekkongen for seg å gå halvveis inn i konkurransen.

- Dette er jo vinn eller forsvinn. Så om man blir med så er det for å vinne. Jeg kommer til å bruke tid og gjøre en ordentlig innsats. Så får vi se om det hjelper, sier Tommy.

- Også får jeg håpe ikke flere pakistanere eller andre utlendinger blir med, så kan jeg i hvert fall bli beste utlending, til tross for at jeg ender på siste plass, sier han videre med en god dose latter.

Og ifølge Tommy stiller han med et solid handikap i konkurransen. Han kan nemlig ikke vise til tidligere erfaring innen aksjehandel.

TOMMY SHARIF: - DETTE BLIR VINN ELLER FORSVINN!

- Jeg stilte meg i foran speilet en morgen og spurte meg selv; er dette noe for meg? Svaret var; det er jo egentlig ikke det. Men, man skal ha trua. For alt er mulig.

- Og jeg er jo en skikkelig dårlig taper, så da må jeg legge ned en skikkelig innsats.

For å gjøre det hele ennå mer realistisk vurderer han samtidig å etablere en tilsvarende portefølje i det «virkelige spillet».

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, men jeg vil jo ikke bare late som, men også gjøre dette i virkeligheten. Så det kan hende jeg gjør en lik portefølje på Oslo Børs under konkurransen.

MELD DEG PÅ AKSJE-NM 2014 HER!

Taktikk

På spørsmål om han har valgt seg ut noen spesiell strategi før konkurransen, responderer Tommy følgende:

- Jeg har jo noen triks, og sett meg ut noen favoritter selv om jeg er ny i gamet. Men du klarer ikke lure meg, jeg kommer ikke til å fortelle noe.

- Strategiarbeidet er i gang. Fastlegen har skrevet ut nerveberoligende stikkpiller, så når pumpa begynner å gå, kan jeg svelge dette og unngå at stresset slår meg ut av konkurransen, sier han videre.

Vil møte Gekko

Når det kommer til målsetningen er det en ting som står klart for Tommy Sharif:

- For meg spiller det ingen rolle om jeg vinner tur til Wall Street eller Karl Johan street, bare jeg får treffe Gordon Gekko. Da blir jeg fornøyd. Det hadde vært helt sjef.

Hva ville du sagt om du møtte Gekko i heisen da?

- Jeg ville ikke sagt noe. Han ville sagt: Hello Mr Sharif, you don't know who I am, but I know who you are, sier han med ennå mer latter.

- Men nå skal det sies at jeg ikke engang vet om jeg kommer inn i USA. Jeg er jo så stor i kjeften, så jeg får vel først kjempe om seier, og deretter kjempe om visum, sier han videre.

Fare for avhengighet

Avslutningsvis påpeker Sharif at han frykter hans deltakelse kan få ytterligere konsekvenser for fremtiden.

- Nå må du huske på da, at du kan bli årsaken til at jeg blir spillavhengig. Det kan hende at dersom jeg gjør det bra at jeg blir skikkelig gira.

Aksje-NM 2014

27. januar går startskuddet for Aksje-NM 2014. For sjette år på rad vil hver påmeldte deltaker få 100.000 «lekepenger» å investere for.

Den som tjener mest i løpet av konkurransens seks uker stikker av med en tur til Wall Street sammen med Nordnet, i tillegg til en pengepremie på 30.000 kroner og en VAIO Tap 11 fra Sony.

Dersom man ønsker mer enn bare å lære seg om aksjer, får man mulighet til å konkurrere mot bransjens dyktigste, deriblant den anerkjente daytraderen Svend Egil Larsen og meglere fra Trendtech og Prize Capital Markets.

Videre vil ulike kjente ansikter delta i konkurransen.

Nytt for Aksje-NM 2014 er at man kan etablere liga-system og dermed konkurrere direkte mot venner eller kollegaer.

Har du problemer med å melde deg på Aksje-NM? Se her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om