Aker hopper av: Gir ikke bud på Norske Skog

Aker ble ikke enige med hedgefondet Oceanwood om et felles bud på Norske Skog. Nå kjører Oceanwood videre uten Kjell Inge Røkke på laget.

SLÅR OPP: Konsernsjef Øyvind Eriksen (t.v.) i Aker og John Chiang, investeringsdirektør i Oceanwood, annonserte den 23. november i fjor at de ville gi et felles bud på Norske Skog. Aker hopper nå av prosjektet.
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Kjell Inge Røkkes Aker dropper nå ut av budkampen om Norske Skog-fabrikkene.

Aker og Oceanwood har blitt enige om å kansellere samarbeidsavtalen som følge av at de ikke har blitt enige om vilkårene for et felles bud. Det kommer frem i en børsmelding fra Aker onsdag.

– Oceanwood har informert Aker Capital om at det har gått videre i prosessen uten Aker Capital. Aker Capital vil ikke legge inn et uavhengig bud på Norske Skog, skriver Aker i børsmeldingen.

Det var den 23. november i fjor at Aker annonserte at de sammen med Oceanwood skulle opprettet et felles selskap som skulle gi bud på fabrikkene. Oceanwood hadde da kjøpt seg opp til å bli en betydelig kreditor i flere av lånene til Norske Skog.

Oceanwood ville med Aker på laget kreve inn pantet de hadde i fabrikkene gjennom lånene de eide. Dermed satte de også en stopper for de gjentatte redningsforsøkene styreleder og storaksjonær Christen Sveaas hadde forsøkt å lande.

Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker sier at de ikke ønsker å gå inn på noen detaljer i hvilke betingelser Aker og Oceanwood ikke kunne enes om.

– Vi har samarbeidet godt med Oceanwood siden 23. november. Vi kom et godt stykke på veien, men ble ikke enige om betingelsene for et felles bud. Derfor er Aker og Oceanwood blitt enige om å terminere avtalen, sier Kigen til E24.

Les også

Styreleder i Norske Skog: – Vi er relativt fornøyd med interessen

Ulltveit-Moe inn i kampen

Selv om Aker nå er ute fortsetter budprosessen for å avklare hvem som skal overta fabrikkene til Norske Skog. I tillegg til at Oceanwood har gitt et bud og går videre i prosessen uten Aker, har det også blitt kjent at en annen kjent aktør har kommet inn fra sidelinjen.

Nyheten om at Aker og Røkke nå er ute av budkampen kommer nemlig bare to dager etter at det ble kjent at investor Jens Ulltveit-Moe også har kastet seg inn i kampen om Norske Skog-fabrikkene:

– Jeg leder et konsortium som har lagt inn bud på Norske Skog i tre runder. Nå er vi inne i aller siste fase, og venter en avgjørelse i løpet av en dag eller to etter at de siste budene nå er lagt på bordet, sa Ulltveit-Moe til Dagens Næringsliv, og la til at budet er på fire-fem milliarder kroner.

Akkurat når auksjonen vil bli avsluttet er ennå usikkert, men Aker-sjef Øyvind Eriksen uttalte til E24 i midten av februar at han forventet en «avklaring i inneværende halvår», altså en gang før utgangen av juni.

Les også

Aker dropper satsingen på fiskeoppdrett offshore

Les også

Venter Norske Skog-svar før sommeren

Les også

Aker-sjefen: – Har fulgt Norske Skog i flere år

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker
  2. Norske Skog

Flere artikler

  1. Venter Norske Skog-svar før sommeren

  2. – Aker var veldig klar på at de ville ha en konkurs

  3. Betalt innhold

    Hva skremte Aker til å hoppe av Norske Skog?

  4. Røkke satser på sol: Aker kjøper Ulltveit-Moes Rec-aksjer

  5. Tapte kampen om Norske Skog: – Hadde vært nyttig med en norsk eier