PÅ REKORDNIVÅ: Hovedindeksen på Oslo Børs når stadig nye rekorder. Denne uken ser Investtech på to aksjer i olje- og energisektoren med sterke kjøpssignaler.

Foto: Berit Roald NTB scanpix

Investtech: Kjøp disse oljeaksjene

Vi har sett på aksjene i olje- og energisektorene og funnet to sterke kjøpskandidater. En med lav risiko og en med høy risiko.

  • Geir Linløkken
    Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs er i all-time high, og siden kjøpssignalet fra en rektangelformasjon for tre måneder siden har den hatt en oppgang på over 8 prosent.

Indeksen viser en positiv utvikling innenfor en stigende trendkanal og har et sterkt kortsiktig momentum. Videre oppgang innenfor trenden indikeres.

Foto: Investtech

Børsens største selskap, Statoil, ligger i en svakt stigende trendkanal. Dette viser at investorer stadig har betalt høyere priser for å komme seg inn i aksjen og indikerer at selskapet er inne i en positiv økonomisk utvikling. Aksjer i stigende trender på Oslo Børs steg i perioden 1996 til 2015 i snitt 2,3 prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling på tre måneders sikt. Se detaljene i trendbibelen.no. Kursen har brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 148 kroner, noe som åpner for videre oppgang. Positiv volumbalanse er et sunnhetstegn. Det viser at aksjen stiger på høyt volum, mens den reagerer tilbake på lavt volum. Dette indikerer at investorer er redde for ikke å komme inn i aksjen når noe skjer, mens de er avventende til å selge på fallende kurser.

Foto: Investtech

BW Offshore har etablert en stigende trendkanal og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved månedsskiftet brøt kursen opp gjennom tidligere motstand ved 20 kroner og utløste et kjøpssignal. Ved reaksjoner tilbake ligger det nå støtte ved dette nivået. Positiv volumutvikling viser til økt handel på de siste dagene med kursoppgang. Dette tyder på stor optimisme blant investorene og styrker kjøpssignalet.
Innsidevurderingen er positiv etter at flere nøkkelpersoner har kjøpt aksjer i selskapet de siste seks månedene. Risikoen er høy. Aksjen har en gjennomsnittlig kursendring på nesten 50 prosent per måned.