Kvartalsrapporter

Softox-aksjen dundrer ned – doblet underskuddet

Hånddesinfeksjonsselskapet venter lavere salg etter at «potensielle kunder» fylte lageret i andre kvartal.

Braastad, Audun / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Softox Solutions fikk et underskudd på 9,8 millioner kroner i andre kvartal, en forverring fra 4,9 millioner kroner i samme periode året før.

Det viser selskapets halvårsrapport som ble lagt frem midt i handelsdagen onsdag.

Softox-aksjen reagerer straks negativt på rapporten. Etter at aksjen falt fra start hadde den steget mer enn fire prosent før tallene ble kjent. Da tallene ble offentliggjort begynte aksjeraset. Selskapets aksje faller en time etter rapporten 17,04 prosent til 56 kroner per aksje.

Les også

Softox med «potensielt gjennombrudd» i coronakampen

Venter lavere salg

Samlet for første halvår endte underskuddet på 17 millioner kroner, ned fra 9 millioner kroner året før. Årsaken til det negative resultatet før skatt blir opplyst å være kostnader knyttet til økt produksjonskapasitet i Norge og flere parallelle utviklingsprosjekter.

Selskapet hadde inntekter på 6,2 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 1,2 millioner kroner året før. Salget av hånddesinfeksjon sto for nær fem millioner kroner i andre kvartal.

«Salget i tredje kvartal har blitt påvirket av restruktureringen av distribusjon og vi har opplevd at et antall av potensielle kunder allerede hadde fylt opp deres lagre i andre kvartal», skriver selskapet i rapporten.

Softox opplyser videre at det venter lavere salg i tredje kvartal, sammenlignet med kvartalet før.

Les på E24+

Disse feilmerkede børsmeldingene drev Softox-aksjen i taket

Coronastudie

Den siste tiden har Softox gjentatte ganger oppdatert markedet med små og store nyheter rundt utviklingsprosjektene sine.

Det prosjektet som har fått mest oppmerksomhet er studien som gjennomføres med tanke på å videreutvikle selskapets teknologi til behandling av infeksjoner i luftveiene, inkludert coronaviruset.

Før helgen varslet Softox at det har fått positive resultater på en inhalasjonsstudie i minigris. Det er derfor avtalt møte med den danske Lægemiddelstyrelsen for å få råd om videre utvikling for et slikt legemiddel.

Dagen i forveien kom selskapet også med informasjon om at desinfeksjonsløsningen Antivirtm har mottatt resultater fra to eksperimentelle studier for å undersøke effekten av hånddesinfeksjonens effekt på hudbarrieren til intakt og kompromittert hud hos friske forsøkspersoner.

Resultatene fra denne studien viste at hånddesinfeksjonen var like hudvennlig som kontrollen som var fysiologisk saltvann.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. SoftOx Solutions
 3. Aksjelive
 4. Resultatrushet

Flere artikler

 1. Frontline dropper utbyttet

 2. Milliardunderskudd for Kongsberg Automotive

 3. Aker Offshore Wind tapte 14,7 millioner i tredje kvartal

 4. Annonsørinnhold

 5. Elkem tapte 74 millioner i tredje kvartal

 6. Sats økte inntektene - men taper fortsatt penger