NYTT BØRSFALL: Bredt fall i Asia i natt

Frykt for avviklingen av krisetilskudd sendte det asiatiske aksjemarkedet ned tirsdag.

Publisert:

Ifølge Bloomberg News er det frykt for avviklingen av diverse krisetiltak som preger markedet. På Morgan Stanley-indeksen "MSCI Asia Pacific exluding Japan" faller over halvparten av aksjene i verdi.

Nedturen i det asiatiske markedet kommer etter en blandet dag på Wall Street mandag. Etter en positiv børsåpning snudde glede til frykt midtveis i handelen, etter at en Federal Reserve-ansatt advarte mot sårbarheten i banksektoren. Og ved børsslutt var Dow Jones opp 0,75 prosent til 9.786 poeng.

I Asia er børsen i Tokyo stengt på grunn av ferie, men ellers går det stort sett nedover. I Hong Kong er Hang Seng-indeksen ned 0,71 prosent rundt lunsjtid i Hong Kong. I Taiwan endte Taiex-indeksen ned 0,17 prosent. I India faller NSE-indeksen (med de 50 største selskapene) 0,33 prosent.

Løftet av Ford

På børsen i Seoul steg aksjekursen til bilprodusenten Hyundai med 2,5 prosent etter at Ford la frem overraskende gode resultater i USA mandag. Hyundai Motor eier 4,4 prosent av aksjene i Ford.

Hever renten

I Australia sank aksjekursen til landets største bank, National Australian Bank, med 1,8 prosent etter at sentralbanken i Australia bestemte seg for å heve renten med 25 basispunkter. Den nye styringsrenten i Australia er 3,5 prosent.

I en kort uttalelse sier sentralbanken at det nå er fornuftig å trekke tilbake stimuliene gradvis fra markedet.

Sjekk dine aksjer eller fond på E24s børssider

Publisert:

Her kan du lese mer om