Aker Solutions knuser forventningene

Øker driftsresultat (EBITDA) med 113 prosent og mangedobler resultat etter skatt. Aksjen skal opp tre-fire prosent i dag, sier analytiker.

LEVERER: Konsernsjef Øyvind Eriksen (t.v.) i Aker Solutions melder om sterke markedsutsikter, gjør store investeringer og leverer gode tall for andre kvartal.
Publisert:

Oljeserviceselskapet Aker Solutions rapporterte sterke resultater for andre kvartal. Omsetningen endte på 11,9 milliarder kroner mot 7,8 i fjor.

Driftsmarginene følger også oppover fra 8,1 prosent andre kvartal i 2011 til 10 prosent i år.

- Sterkt marked

Resultatet etter skatt endte på 674 millioner mot 134 millioner i fjor.

- Vi er fornøyde med å ha inntekts- og marginvekst i nesten samtlige forretningssegmenter. Det er et resultat av kontinuerlig driftsforbedringer og et sterkt, globalt olje- og gassmarked, sier arbeidende styreleder Øyvind Eriksen i en pressemelding.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) landet på 1,36 milliarder kroner.

Dette er opp 113 prosent fra fjorårets 636 millioner, og godt over forventninene på 1,17 milliarder kroner, ifølge Reuters.

Resultatet før skatt er 846 millioner kroner sammenlignet med 312 fra andre kvartal i fjor.

Forventer tre-fire prosen opp

Kjetil Garstad i Arctic Securities sier at resultatet er svært godt og er klart over forventningene.

- De leverer spesielt bra i avdelingen Oilfield Services og Marine Assets. I tillegg er subsea også veldig bra. Vi kan forvente rundt tre til fire prosent oppgang på børsen i dag, sier han til E24.

Satser i Midtøsten og Nord-Afrika

Selskapet har kjøpt selskapet NPS Energy for 460 millioner dollar i andre kvartal. Kapasiteten i virksomheten for boreteknologi skal økes betraktelig gjennom en ny servicebase til 100 millioner dollar i Brasil. I tillegg skal de bygges en fabrikk for undersjøiske kontrollkabler for 60 millioner dollar i Malaysia.

- Oppkjøpet av NPS Energy er særskilt viktig. Det gir Aker Solutions en sterk tilstedeværelse og distribusjonsplattform for vår brede portefølje av produkter og tjenester i Midtøsten og Nord-Afrika, som er verdens mest olje- og gassrike region.

- Forberedt på muligheter

- Oljebransjen er i vekst og anbudsaktiveten er fremdeles høy. Vi foretar disse og flere andre investeringer for å støtte kundene våre og for å være best mulig forberedt på mulighetene som kommer, sier Øyvind Eriksen.

Selskapet har også nok å gjøre i tiden fremover. Ordreinngangen fra april til juni var på 23 milliarder kroner, og reserven endte på 54,1 milliarder da kvartalet var omme.

LES OGSÅ:

Publisert: