Gunn Wærsted blir ny Telenor-styreleder

Som ventet ble Nordea-topp Gunn Wærstad valgt til styreleder i Telenor torsdag ettermiddag. Samtidig fratrer hun stillingen som administrerende direktør i Nordea Bank Norge.

FRATRER DIREKTØRSTILLING: Når Gunn Wærsted tiltrer som ny styreleder i Telenor i januar, slutter hun som administrerende direktør i Nordea Bank Norge for å unngå mulige interessekonflikter.
Publisert:

Tidligere denne uken ble det klart at nominasjonskomiteen i Telenor ASA foreslo at Nordeas konserndirektør, Gunn Wærsted, skulle bli ny styreleder etter Svein Aaser. Og torsdag ettermiddag, i forbindelse med Telenors bedriftsforsamling, er det altså klart at Wærsted er valgt som ny styreleder.

Hun tiltrer den nye styrelederstillingen 14. januar, og fratrer dermed samtidig jobben som administrerende direktør for Nordea Bank Norge, samt går ut av kredittkomiteen til selskapet, står det i en pressemelding fra Nordea. Dette for å unngå en mulig interessekonflikt ettersom norske banker ikke kan ha forretningsmessig relasjoner med selskaper der bankens administrerende direktør sitter i styret.

Wærsted forblir i sine roller som konserndirektør for Wealth Management og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank AB.

Les også

Mæland fornøyd med ny Telenor-styreleder

Ser frem til å ta over

– Telenor er et av verdens ledende mobilselskaper med 200 millioner kunder i 13 markeder, inklusive en sterk posisjon i det viktige norske hjemmemarkedet. Jeg ser frem til å bidra til å videreføre Telenors fantastiske vekst og verdiskapning. Som ny styreleder vil jeg sette meg grundig inn i de ulike muligheter og utfordringer selskapet står overfor, samt ta meg tid til å bli godt kjent med styret, ledelsen og selskapet, sier Wærsted i en børsmelding sendt ut av Telenor.

Les også

Mer uro rundt Telenor-ansettelse

Tidligere styreleder Svein Aaser trakk seg på tampen av oktober, etter å ha blitt kjent med at han ikke lenger hadde tillit hos næringsministeren. Dersom han ikke hadde gått, hadde han blitt «dyttet».

Bakgrunnen for dette var Telenor-styrets håndtering av Vimpelcom-saken.

Les også

Bare én kvinne blant 55 Telenor-topper i utlandet

Kvinne-kritikk

Telenor-styret har også den siste tiden fått massiv kritikk for at ingen kvinner ble innkalt til intervju da det skulle ansettes nye konsernsjef i Telenor. Men nå blir det altså kvinnelig styreleder i konsernet i stedet.

– Vi er opptatt av å finne den best mulige styrelederen for Telenor, uavhengig av kjønn. Men med den debatten som har vært i det siste, er det hyggelig at den beste kandidaten er en kvinne, sa lederen av nominasjonskomiteen, Anders Skjævestad, til NTB onsdag.

Les også

Telenor-styret kunne bare velge mellom menn

Blant Norges mektigste kvinner

Wærsted har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB. Hun er også styreleder i Petoro.

Gunn Wærsted har gjentatte ganger stått på Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner, og ble i 2008 og 2009 kåret til Norges mektigste næringslivskvinne av VG.

Les også

Eks-styreleder: – Telenor utsettes for kampanjer

Les også

– Ikke det Telenor jeg kjenner

Les også

– Kvinner må bli like kompetente

Les også

– Gunn Wærsted sterk kandidat som ny Telenor-styreleder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om