Norske Skog stuper

Faller på svakt stigende børs etter røde kvartalstall.

SVAKE TALL: Norske Skogs regnskaper er fremdeles lite å juble for. Her fabrikken i Skogn, som hadde stans i perioden.
Publisert:

Oslo Børs stiger marginalt torsdag morgen. Hovedindeksen er opp beskjedne 0,14 prosent til 475,14 poeng.

Situasjonen ellers i Europa er som følgende:

  • Tyske DAX er opp 0,4 prosent
  • Britiske FTSE 100 er opp 0,4 prosent
  • Franske CAC 40 er opp 1,58 prosent

Norske Skogindustrier leverer et underskudd på en halv milliard kroner i første kvartal, grunnet lavere etterspørsel og lavere priser. Resultat før skatt endte på minus 505 millioner kroner, som var en liten forverring fra et underskudd på 470 millioner kroner i samme periode året tidligere.

Dette er det 14. kvartalet på rad med røde tall for Norske Skog, og tas dårlig imot i markedet. Norske Skog-aksjen er ned 11,67 prosent til 2,6 kroner, og blir dermed morgenens store taper.

Mobilopptur

Av kvartalsresultater på hjemmebane står ellers blant andre TGS, Eltek, Clavis Pharma, Gyldendal og ABG Sundal Collier på programmet.

Eltek nyter godt av økt etterspørsel etter mobildata, og øker sitt resultat før skatt fra syv til 30 millioner kroner. TGS-Nopec presenterer et resultat etter skatt på 60,3 millioner dollar, mot 62,9 millioner dollar i samme periode året før. Selskapets driftsresultat økte imidlertid fra 88,91 millioner dollar til 89,30 millioner.

Eltek-aksjen er ned 0,17 prosent, mens TGS er ned 4,92 prosent.

Ikke overraskende er kriserammede Clavis sine tall for kvartalet svært svake, med en bunnlinje på minus 75 millioner kroner. Det kan imidlertid være verdt å merke seg at selskapet sitter på 170 millioner i cash og cash-ekvivalenter.

Clavis er ned 5,61 prosent til 1,9 kroner per aksje.

Gyldendal leverer fallende inntekter, driftsresultat og resultat før skatt. Driftsresultatet endte på minus 42,1 millioner kroner, mot minus 25 millioner i samme periode i 2012.

Omsetningsfallet på 3,5 millioner forklares med endret salgsmønster på grunn av påskeferieavviklingen og lavere salg mot skolemarkedet.

For ABG Sundal Colliers del falt omsetningen med 18 prosent, fra 272 millioner kroner i 2012, til 224 millioner kroner i 2013. Resultatet falt fra 11 til åtte øre per aksje.

Aksjen er opp 2,13 prosent til 4,8 kroner.

Onsdag kveld ble det ellers kjent at kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad selger seg ned i Spectrum, mens Dagens Næringsliv skriver at Norwegian vil flagge ut sin langdistansevirksomhet til Irland. Torsdag kom også nyheten om at Cecilie Fredriksen fratrer sine styreverv i Golden Ocean og Frontline.

En rekke investorer ser ut til å følge Spetalen og Blystad: Aksjen er ned 10,98 prosent til 54,8 kroner. Norwegian er ned 0,4 prosent til 273,4 kroner per aksje etter sterk utvikling den siste tiden.

Resultatras i USA

I Europa er det duket for britiske estimater for brutto nasjonalprodukt, svenske produsentpriser og spanske ledighetstall.

Tallene fra Spania viser en arbeidsledighetsrate på hele 27,16 prosent.

På den andre siden av «dammen» - altså Atlanterhavet - er det ventet ukentlige såkalte «jobless claims». En rekke selskaper slipper også sine resultater for det foregående kvartalet. Exxon Mobil, CoconoPhillips, 3M, Diamond Offshore Drilling, Noble Energy, Harley-Davidson og Time Warner kommer før Wall Street åpner. I kveld er det duket for Amazon og Starbucks.

Oljeprisen er stigende. Kontraktene på nordsjøolje (brent) omsettes for 101,75 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen (WTI) omsettes for 91,53 dollar per fat.

- Det videre løftet i oljeprisen kom etter at de amerikanske lagertallene i går bekreftet et høyere trekk på drivstoffbeholdningene enn ventet, implisitt høyere etterspørsel, og samtidig redusert kapasitet i raffineriene, skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Publisert:

Her kan du lese mer om