Spetalen foreslått inn i Rec-styret

Valgkomiteen i Rec ønsker Øystein Stray Spetalen inn i styret.

Publisert:

Det melder solenergiselskapet i en børsmelding.

Valgkomiteen har foreslått Øystein Stray Spetalen, Jan Christian Opsahl, Knut Øversjøen og Ragnhold Wiborg som nye styremedlemmer.

Mimi K. Berdal ønskes gjenvalgt som styreleder.

Selskapet opplyser i meldingen at valgkomiteen har vurdert flere forslag og har forhørt seg med de største aksjonærene i selskapet.

De skriver videre at alle kandidatene har akseptert å tiltre.

LES OGSÅ: Spetalen kjøper seg opp i REC

Investor Øystein Stray Spetalen eier 0,77 prosent av selskapet gjennom sitt investeringselskap Tycoon Industrier, og er Recs 15 største eier.

Siste gang han hamstret aksjer var senest starten av april, og han eier knapt 16,4 millioner aksjer i solenergiselskapet, viser en oppdatert aksjonærliste publisert på selskapet hjemmeside.

Det har foreløpig ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Øystein Stray Spetalen.

LES OGSÅ: Ulltveit-Moe trekker seg som styreleder i Rec

Mimi K. Berdal er forholdsvis fersk som styreleder, og gikk inn i rollen da Jens Ulltveit Moe plutselig trakk seg i februar.

Seks uker etter avgangen avslørte Ulltveit Moe til Dagens Næringsliv at han ikke var enig med resten av styret i planer om å bygge ny fabrikk i Kina.

- Det har vært arbeidet lenge i Rec med å få ekstra produksjonskapasitet i Kina. Jeg synes nok at det kan være interessant, men ikke på bekostning av egenkapitalen, sa han til DN.

Ulltveit Moe er fortsatt selskapets største aksjonærer bak Orkla, med en eierandel på 9,52 prosent gjennom investeringselskapet Umoe AS.

LES OGSÅ: Rec løftes etter California-salg

Forretningsmannen Jan Christian Opsahl er tidligere konsernsjef i selskaper som Tomra og Tandberg på 80 og 90-tallet.

Ragnhild Wiborg har 27 års erfaring fra finansielle markeder, og har tidligere jobbet i Wiborg Kapitalforvaltning, Odin Fundmanagement, Pareto Securites og Sundal & Collier.

Mens investoren Knut Øversjøen har en karriere bak seg i flere ulike næringer, blant annet som administrerende direktør i Kverneland og finansdirektør i Hafslund, Enitel og PGS.

Det foreslås videre at honorarene skal ligge uforandret fra forrige periode, hvilket betyr at styreleder vil få 425.000 kroner, nestleder 275.000 kroner, mens andre styremedlemmer vil motta 250.000 kroner for jobben.

Avstemmingen avholdes på generalforsamlingen 3. mai.

LES OGSÅ:

Publisert: