Fortsatt begeistring for Northlands mellomfinansiering

Mens hovedindeksen opplever en tvetydig start på dagen fortsetter oppturen i gruveselskapet Northland.

TRENGER PENGER: Northland Resources planlegger hvordan de skal hente inn mer penger. Selskapet har i mellomtiden gått inn for en mellomfinansiering.
Publisert:

E24 BØRS: Følg aksjene på Oslo Børs her

AKsjen til det kriserammede gruveselskapet Northland Resources fortsetter opp nok en dag.

Selskapet meldte fredag om en ny plan for å sikre en mellomfinansiering av selskapet. Det gjør de gjennom å utstede et nytt obligasjonslån med førsteprioritet.

Lånet vil ligge på mellom 50 og 75 millioner dollar, og enkelte av de eksisterende obligasjonseierne har allerede tegnet seg for 50 millioner dollar.

Northland-aksjen tok av med 11 prosent fredag formiddag før den roet seg litt ned. Det endte med en oppgang på 3,69 prosent fredag og aksjen fortsetter opp 2,37 prosent mandag.

Oslo Børs åpnet opp rundt 0,1 prosent etter å ha steget med 1,1 prosent fredag. Oppturen varte derimot ikke lenge ettersom Hovedindeksen snudde raskt til en forsiktig nedgang.

Oljeprisen noe nedover mandag. Et fat nordsjøolje (Brent spot) omsettes for 106,7 dollar, ned 0,28 prosent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) stiger derimot med 0,07 prosent til 99,45 dollar.

Les også

Skuffende industritall skremmer ikke Asias børser

Slik åpnet hovedindeksene ellers på kontinentet:

  • OMXS30, Stockholm ned 0,48 prosent
  • OMXC20, København ned 0,36 prosent
  • DAX30, Frankfurt ned 0,25 prosent
  • FTSE100, London ned 0,02 prosent
  • CAC 40, Paris ned 0,14 prosent
Les også

Dette betalte Spetalen for Saga-aksjene

Blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs er det Funcom (opp 1,39 prosent), Orkla (opp 0,75 prosent) og DNB (opp 0,09 prosent) som holder igjen, mens store selskaper som Statoil (ned 0,83 prosent), Seadrill (ned 0,91 prosent) og DNO (ned 1,46 prosent) bidrar til nedgangen.

Les også:

Dette bør du vite før børsdagenNets er solgt for 20 milliarder kronerTelenor må betale for ventemusikkDette er verdens 11 største oljeselskaper

Publisert:

Her kan du lese mer om