Sterkt kvartal for Aker Biomarine

Økt salg, bedre drift.

SUPERBRA: Konsernsjef Hallvard Muri og Aker Binomarine opplevde salgsvekst av Superba-produktet i andre kvartal.
Publisert:

Kjell Inge Røkkes Aker Biomarine fortsatte fremgangen i andre kvartal.

Selskapet oppnådde et driftsresultat på 10 millioner kroner i perioden, mot et driftsunderskudd på 1 million kroner i andre kvartal i fjor.

Omsetningen endte på 87 millioner kroner, opp fra 78 millioner kroner, mens selskapet leverer et resultat før skatt på minus 9 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) endte på 24 millioner kroner i andre kvartal, mot 14 millioner kroner for samme periode i 2010.

«EBITDA utviklingen i kvartalet reflekterer økt Superba Krill salg samt at Saga Sea har hatt et godt fiskeri i kvartalet» skriver selskapet i mandagens presentasjon.

Resultat før skatt endte på minus 9 millioner kroner, mot et underskudd på 42 millioner kroner i samme periode i fjor.

Aker BioMarine

«Salg av Superba i andre kvartal var det beste kvartalet for Aker BioMarine så langt» skriver selskapet.

Videre opplyses det at Aker BioMarine har hatt et høyt salgstrykk for Superba i alle markeder. Totalt solgte selskapet 61 tonn Krill i andre kvartal 2011, sammenlignet med 56 tonn i forrige kvartal og 46 tonn i andre kvartal i fjor.

Salget til USA stod for 73 prosent mens resten i hovedsak ble solgt i Europa. For tredje kvartal forventer selskapet noe lavere salg av Superba Krill som følge av sesongvariasjoner hos kunder.

Når det gjelder utsiktene fremover, arbeider Aker Biomarine aktivt med å utvide krillproduktporteføljen gjennom å finne nye applikasjoner. De økonomiske utsiktene som tidligere har vær presentert opprettholdes.

Kjell Inge Røkkes Aker er dominerende aksjonær i Aker Biomarine.

Publisert:

Her kan du lese mer om