IAG bekrefter kontakt med Norwegian-styret – uten å komme til enighet

Samtaler om et eventuelt bud på Norwegian har ikke gitt resultater. Nå vurderer beileren IAG sine muligheter, etter å ha fått to bud avvist. Aksjen faller tungt på Oslo Børs.

Foto: Kyrre Lien AFP
Publisert:,

IAG bekrefter at selskapet har luftet sin kjøpsinteresse med styret i Norwegian, så langt uten noen håndfast resultat. Dette skriver British Airways-eieren i materialet til sin førstekvartalspresentasjon.

Informasjonen bekreftes også av konsernsjef Willie Walsh.

– Vi har hatt kontakt med styret i Norwegian angående et mulig bud, men har ikke nådd noen avtale. Vi vurderer for tiden alle muligheter med hensyn til Norwegian, sier han under presentasjonen.

I en børsmelding fredag formiddag bekrefter Norwegian å ha mottatt to bud fra IAG på hele selskapet.

Norwegian skriver at budene ble enstemmig avvist fordi det mener budene underpriser selskapet og dets utsikter.

Hverken IAG eller Norwegian går nærmere inn på budenes størrelse.

Aksjen faller

Det var den 12. april International Airlines Group bekreftet at selskapet hadde tatt en eierpost på 4,61 prosent i Norwegian, med intensjon om å innlede samtaler om et mulig bud på hele selskapet.

IAG-interessen medførte at aksjekursen til Norwegian gikk til værs, og i etterkant har spekulasjonene rast om hvor stort et eventuelt bud kunne bli. Estimatene og anbefalingene har blitt revidert.

Nå ser imidlertid forhåpningene om en snarlig handel ut til å ha fått et skudd for baugen, og aksjen faller. Den er i skrivende stund ned 7,18 prosent til 279,1 kroner per aksje i fredagens handel.

Omsetningen er den desidert høyeste på Oslo Børs.

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke kommentere saken, sier en talsperson i Norwegian til E24.

Sterkere resultat

IAGs kvartalsrapport viser for øvrig et solid overskudd. Selskapet hadde inntekter på 5,02 milliarder euro i årets tre første måneder, opp fra 4,92 milliarder euro ved samme korsvei i fjor.

Netto overskudd endte på 794 millioner euro i kvartalet, opp fra 57 millioner euro samme tid i fjor – en økning på 737 millioner euro (5,9 milliarder kroner).

Det inkluderer et engangsbeløp på 639 millioner euro drevet av en reduksjon i pensjonsforpliktelser.

Driftsresultatet uten engangseffekter var på 280 millioner euro (2,70 milliarder kroner), opp fra 160 millioner euro samme kvartal året før. Det er en økning på 1,16 milliarder kroner.

Les også

ESA mener Widerøe har misbrukt markedsmakten

Les også

Vedder på lavere drivstoffpriser

Her kan du lese mer om