Oceanteam-sjefen slår tilbake mot «historiene og de falske anklagene»

Ledelsen i Oceanteam slår tilbake mot kritikerne i selskapets ferske kvartalsrapport, og mener de skal klare å skaffe seg en revisor igjen før sommeren.

Bourbon Oceanteam

Foto: Oceanteam
  • Marius Lorentzen
  • Eivind Bøe
Publisert:

– Dessverre har våre resultater i markedet, ny aktivt og kontraktstildelinger blitt overskygget i offentligheten av negativ omtale skapt av noen av våre minoritetsaksjonærer, tidligere direktører og tidligere rådgivere.

Det skriver konsernsjef Haico Helbesma i Oceanteam i sine kommentarer til halvårsregnskapet som selskapet offentliggjorde lørdag.

– Av åpenbare juridiske grunner har vi så langt besluttet å ikke kommentere de mange historiene og de falske anklagene, fortsetter han.

Det norsk-nederlandske offshorerederiet opplevde i fjor et fall i omsetningen fra 41,9 til 35,5 millioner euro, mens driftsresultat etter nedskrivninger endte på -33,2 millioner euro, en bedring fra -60,9 millioner året før.

Takket være en finansinntekt på 15,1 millioner euro endte resultat før skatt på 12,9 millioner, en bedring fra -21,0 millioner i 2016.

Tallene er ikke reviderte, blant annet fordi selskapet for tiden ikke har noen revisor.

Har fått bot av Børsen og revisor-frist av Brønnøysund

Oceanteam står midt oppe i en konflikt mellom flere av aksjonærene på den ene siden og styret og ledelsen på den andre.

Selskapet har fått forlenget fristen med å finne ny revisor til 15. april. Om ikke fristen overholdes, kan det bety tvangsoppløsning av selskapet, ifølge et varsel fra Brønnøysundregistrene.

Selskapet havnet i fjor i en konflikt med sin revisor, KPMG, og i november suspenderte Oceanteam revisorselskapet og anklaget dem for overfakturering.

På nyåret slapp selskapet en plan for å løse revisorspørsmålet, der de blant annet skrev at de ikke har lykkes med «å gjenopprette forholdet til KPMG Bergen».

Fra før er det kjent at Oceanteam er under rettslig gransking.

Selskapet har også fått millionbot fra Oslo Børs for brudd på informasjonsplikten og andre løpende forpliktelser for børsnoterte selskaper.

Oslo Børs besluttet imidlertid ikke å stryke selskapet fra notering av hensyn til aksjonærene, men utelukket ikke at det kan skje i fremtiden.

Selskapets toppsjef mener altså at de negative nyhetene har overskygget de positive utviklingstrekkene:

– De gode nyhetene er at selskapet vårt gjør det veldig bra operasjonelt sett. Vi har tilpasset balansen og P & L (utgifter- og resultatsiden, journ.anm.) med sammenlignbare bransjeaktører, og våre indirekte kostnader er betydelig redusert sammenlignet med tidligere år, sier Halbesma.

– Videre er vi trygge på å konkludere og løse alle pågående saker i løpet av første halvår, fortsetter han med referanse til blant annet revisorspørsmålet.

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Oceanteam får millionbot fra Oslo børs

  2. Svakere bunnlinje for Marine Harvest

  3. Gartnerhallen krever 35 millioner i erstatning fra KPMG

  4. Annonsørinnhold

  5. Zalando vokser videre

  6. Gartnerhallen går til sak mot revisor etter underslag