Razzia mot Samsung-kontor etter «pølsefinger»

Med et uhell utstedte Samsungs datterselskap aksjer for over 100 milliarder dollar til de ansatte. Det fikk myndighetene til å gå til aksjon.

SAMSUNG-TABBE: Datterselskapet utstedte aksjer til de ansatte ved en feil.
Publisert:

Sørkoreanske etterforskere har utført en razzia mot Samsungs meglerkontor og datterselskap Samsung Securities, melder Reuters.

Årsaken til razziaen skal være en «pølsefinger»-hendelse hvor meglerkontoret ved et uhell utstedte 2,8 milliarder aksjer til ansatte. Dette skal være 30 ganger mer enn antallet utestående aksjer, og har en teoretisk verdi på over 100 milliarder dollar, eller over 800 milliarder kroner, skriver nyhetsbyrået.

Les også: «Tysklands dummeste bank» overførte fem milliarder euro ved et uhell

21 ansatte skal nå være under etterforskning etter at etterforskerne den siste måneden har funnet ut at de har forsøkt å selge aksjene for å tjene på feilen.

Samsung Securities har i etterkant av «pølsefingeren» lovet å revidere sin interne kontrollprosess.

Såkalte «pølsefingre» er ikke uvanlig i finansverdenen. Det finnes utallige eksempler på ville «pølserfinger»-tabber som har skapt større markedsbevegelser. Amerikanerne kaller fenomenet «fat finger».

Senest i april overførte Deutsche Bank 270 milliarder kroner ved en feil, et beløp som er større en bankens markedsverdi.

Les også

11 aksjeuttrykk du tror er tull

Les også

«Tysklands dummeste bank» overførte fem milliarder euro ved et uhell

Les også

«Ingen» skjønner det brå fallet i gullprisen

Publisert:

Her kan du lese mer om