Får 40 milliarder kroner i «finanskrisebot»

Royal Bank of Scotland mottar kjempebot for å ha solgt råtne finansprodukter før finanskrisen.

BILLIG BOT: Royal Bank of Scotland mottar likevel en mindre bot enn mange hadde trodd, Deutsche Bank har tidligere anslått at RBS måtte ut med 9 milliarder dollar.
  • Sindre Hopland
Publisert:

Royal Bank of Scotland sier de har kommet til en foreløpig avtale med amerikanske myndigheter om å betale en bot på 4,9 milliarder dollar (39,5 milliarder kroner), for å løse konflikten knyttet til bankens rolle ved salg dårlige finansprodukter i opptakten til finanskrisen i 2008.

Ifølge Bloomberg har banken allerede satt til side store summer i påvente av boten, men i en uttalelse sier RBS at avtalen vil gjøre en innhugg på 1,44 milliarder dollar i fortjenesten i andre kvartal.

Den amerikanske statsadvokaten bekrefter på Twitter at det er en foreløpig avtale på plass, men at noen detaljer fortsatt gjenstår før den endelige avtalen kan signeres.

Les uttalelsen fra Royal Bank of Scotland her.

Slipper billig unna

Les også

Nordea-beregning: Disse ti børsdagene dobler avkastningen siste 22 år

Dersom alt går som planlagt slipper banken betydelig billigere unna enn ventet.

Deutsche Bank har tidligere anslått at RBS måtte ut med 9 milliarder dollar, men Bloomberg Intelligence trodde summen ville komme på over 11 milliarder dollar.

Markedet puster lettet ut etter nyhetene slapp, og banken fyker opp 5,01 prosent på børsen i London til 289,36 pence per aksje, ifølge Infront.

Ikke bare er det gode nyheter at usikkerheten på boten størrelse er avgjort, men avgjørelsen betyr at banken kan gjennomføre den engelske sentralbankens stresstest, og på nytt begynne å betale utbytte til sine aksjonærer.

Les også

– Det beste vi har sett

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bank
  2. Finanskrisen

Flere artikler

  1. Deutsche Bank får millionbot for skattesvindel

  2. Deutsche Bank går med på å betale millionbot

  3. Globale storbanker trekkes inn i Danske Bank-skandalen

  4. Betalt innhold

    Donald Trump har en historie å fortelle om Deutsche Bank

  5. Milliardfiaskoen som kan ha utradert den enorme familieformuen