Kina faller videre

Kinas vekst hittil i år utraderes etter at landets børser fortsetter å falle. Samleindeksen Shanghai Composite Index opplever et bunnivå hittil i år etter gårsdagens fall på 2,9 prosent.

KINESISK FALL: Samleindeksen Shanghai Composite faller til bunnivå i år, etter råvareprisfall og økt bekymring fro den kinesiske veksten.
Publisert: Publisert:

Kinas børser faller tirsdag morgen norsk tid etter råvareprisfall og økt bekymring for at kinesiske myndigheters tiltak for å kjøle ned inflasjonen er i ferd med å dempe verdens nest største økonomi.

Samleindeksen Shanghai SE Composite faller 18,78 poeng, eller 0,68 prosent, til 2755,79.

Den pan-asiatiske aksjeindeksen MSCI Asia-Pacific stiger 0,35 prosent klokken 06:08 norsk tid.

Japanske børser svinger mellom pluss og minus, men Nikkei 225-indeksen er opp 0,15 prosent til 9474,85, og Topix-indeksen er opp 0,07 prosent.

Hang Seng-indeksen i Hongkong er opp 0,11 prosent, mens den taiwanske TAIEX-indeksen er ned 0,18 prosent.

Ti prosent fall hittil i år

Den kinesiske CSI 300-indeksen er ned 0,31 prosent til 3013,51 tirsdag morgen klokken 06:36 norsk tid.

Shanghai-indeksen har falt ti prosent siden børsslutt den 18. april i år, noe flere analytikere ifølge Bloomberg tar som et tegn på at markedet nå opplever en korreksjon.

Kinesiske Jiangxi Copper Co. og PetroChina Co.ledet an da råvareprisene falt og olje- og kopperprodusentene gikk tilbake. Baoshan Iron & Steel Co. og Aluminum Corp. of China Ltd. raste mer enn én prosent da Goldman Sachs Group nedgraderte stål- og aluminiumindustrien, skriver Bloomberg.

- Investorer er bekymret for den økonomiske veksttakten etter alle tiltakene for å kjøle økonomien, og på bakgrunn av gjeldskrisen i Europa. Nå selger de, da de er engstelige for å ta mer risiko nå, sier analytikeren Sun Chao i Citic Securities Co. i Shanghai til Bloomberg.

Prisen på nordsjøolje stiger 0,57 prosent til 110,73 klokken 06:18 norsk tid.

Publisert: