Bakkafrost varsler investeringer på 4 mrd.

Den færøyske oppdretteren gjorde det bedre enn ventet i andre kvartal. Selskapet planlegger store investeringer de neste årene.

KJEMPEINVESTERING: Den Oslo Børs-noterte oppdretteren Bakkafrost varsler store investeringer i årene som kommer.

Foto: Bakkafrost
Publisert:

Bakkafrost rapporterer om et operasjonelt driftsresultat på 407,9 millioner danske kroner i andre kvartal, ned fra 459,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

På forhånd var det ventet et operasjonelt driftsresultat på 387 millioner danske kroner, ifølge estimater fra ni meglerhus innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.

Les også: Fortsatt sprell i lakseaksjene: Venter gode tall

Operasjonelt driftsresultat per kilo endte på 29,17 danske kroner, opp fra 23,64 danske kroner i samme periode i fjor.

Milliardinvesteringer

Den færøyske oppdretteren skriver at de gjennom de siste årene har gjort store investeringer i utvikling av selskapet, og at de nå planlegger å investere om lag 3 milliarder danske kroner (3,9 milliarder norske kroner) i perioden 2018 til 2022.

– Vi ser for oss store muligheter for utvikling i fremtiden, og for å være i stand til å sette disse mulighetene ut i live, må vi gjøre store investeringer sier administrerende direktør Regin Jacobsen i en uttalelse.

Les også

Norsk laksesatsing på verdens største Ikea-restaurant: Vil servere laks til 9.000 daglig

Bedre enn ventet på topp- og bunnlinje

Slaktevolumet i kvartalet endte på 12.902 tonn – ned fra 18.402 tonn i samme periode i fjor.

Inntektene for kvartalet endte på 954,32 millioner danske kroner, hvilket er ned fra 1,21 milliarder danske kroner i samme kvartal i fjor, men bedre enn analytikernes forventninger om en omsetning på 892 millioner danske kroner.

Resultat etter skatt falt til 338,76 millioner danske kroner, ned fra 398 millioner i fjor, men også dette betydelig bedre enn ventede 283 millioner danske kroner.

– Lakseprisene var gode i andre kvartal, og selv om prisene falt gjennom kvartalet, var resultatet godt for Bakkafrost i andre kvartal, sier Jacobsen.

Les også

Sjømataksjene har steget med over 50 prosent

Les også

Kan miste konsesjon etter lakserømming

Les også

Kraftig reduksjon i rømt oppdrettslaks

Her kan du lese mer om