Konkurrenten angriper Deutsche Bank med tysk ordspill

Den tyske storbanken Commerzbank går til angrep på sin kriserammede rival i en ny reklamekampanje.

ORDSPILL: Tysklands nest største långiver, Commerzbank, bruker Deutsche Banks navn i sin nye reklamekampanje. Reklamen antyder at Deutsche ikke bryr seg om kundene sine.
  • Mathias Vedeler
Publisert: Publisert:

«Det finnes én tysk bank som forblir på din side», står det på Commerzbanks nye reklamebrosjyrer i Tyskland, melder Bloomberg.

Meldingen er et tydelig stikk til konkurrenten Deutsche Bank, som har måttet si opp både ansatte og filialer på grunn av store problemer det siste året.

Banken sliter med lønnsomheten og kostbare søksmål. I midten av september ble det kjent at USA krever hele 14 milliarder dollar i erstatning for rollen Deutsche spilte før finanskrisen i 2008.

I forrige uke ble det meldt om kundeflukt i den historiske banken.

Filialstrid

Commerzbanks ordspill, som gjør seg bedre på originalspråket der Deutsche Banks navn kommer direkte frem i teksten, er et forsøk på å bruke Deutsches problemer til egen fordel.

Deutsche Bank er Tysklands største långiver, mens Commerzbank er nummer to.

Commerzbanks talsperson Margarita Thiel sier til Bloomberg at de nye brosjyrene er en «taktisk markedsføringskampanje for å vinne nye kunder i regioner der konkurrenter stenger filialer».

Mens Deutsche skal redusere antall filialer fra 723 til 535 neste år, sier Commerzbank at deres filialnettverk står sentralt arbeidet med å nå nye kunder. Banken ønsker å beholde sine rundt 1000 filialer i Tyskland.

– Commerzbank har lykkes ganske godt med å nå kundemålene sine tidligere, og de har hatt mye markedsføring for å klare det, sier Neil Smith, analytiker hos Bankhaus Lampe, til Bloomberg.

Les også

Deutsche Banks krise: Derfor blir storbanken saksøkt av USA

Deutsches problemer

Deutsche Banks aksje, som allerede hadde falt kraftig i flere måneder, fikk juling på Frankfurt-børsen da søksmålet fra amerikanerne ble kjent i september.

I forrige uke ble det meldt at banken nærmet seg et forlik på 5,4 milliarder dollar, og aksjen har siden hentet seg noe inn igjen.

Etter meldingen om kundeflukt forrige uke, rykket konsernsjef John Cryan ut i et utradisjonelt brev der han understreket at banken er solid.

– Dere vil ha sett spekulasjoner i mediene om at et par av våre hedgefondklienter har redusert sin aktivitet hos oss. Dette medfører grunnløse bekymringer. Vi må se på dette i det større bildet: At Deutsche Bank har over 20 millioner kunder, skrev Cryan.

Les også

Deutsche Bank sier opp ytterligere 1000 ansatte

Les også

DNB er mer verdt enn Deutsche Bank

Les også

Tysk avis: Merkel jobber med nødplan for Deutsche Bank

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Deutsche Bank
  2. Bank
  3. Tyskland

Flere artikler

  1. Deutsche Bank sier opp ytterligere 1000 ansatte

  2. Bloomberg: Deutsche Bank innfører ansettelsesstopp

  3. Økonomiministeren om Deutsche Bank-brev: – Jeg vet ikke om jeg skal le eller bli forbanna

  4. Deutsche Bank-aksjen til værs på melding om forlik

  5. Deutsche Bank faller som en stein