Venter 7 mill. solgte Conan-spill

Dansk bank har skyhøye forventninger til tidenes norske dataspill.

KURSHOPP: Medieoppmerksomhet rundt Funcom skaper ekstra blest om Funcom-aksjen.
  • Sindre Heyerdahl
Publisert:

Jyske Bank antyder i et ukebrev datert 9. mai et potensiale for 7 millioner solgte "Age of Conan" spill.

Riktignok er spillet utsolgt hos flere netthandler, men anslaget til danskene ligger himmelhøyt over markedets forventninger - og spillutvikleren Funcoms

OSE

FUNCOM

egne anslag.

- Med en million abonnerende spillere på sikt, vil det være en fantastisk suksess som plassererer selskapet som den nest beste MMO-publikasjonen gjennom tidene, sa Funcoms finansdirektør Olav Sandnes til E24 tidligere i måneden.

Å ta over regimet til MMO-kongen World of Warcraft kan bli vanskelig, ettersom spillet har 11 millioner dedikerte brukere.

Det som taler til "Age of Conan" sin fordel er at WoW begynner å bli utdatert på grafikk siden det ble lansert i 2004.

Funcom har klatret 16 prosent onsdag: Sjekk aksjen minutt for minutt med Børs24.

Les også:

Venter ekstra spilletid

Den danske banken medgir at det hefter mange usikkerhetsmomenter bak beregningene, men forutsetter altså likevel at Funcom selger hele syv millioner enheter de første 12 månedene.

Danskene venter videre at gjennomsnittlig salgspris vil ligge på 17 britiske pund - tilsvarende vel 167 kroner. I tillegg venter jydene at spillerne i snitt vil kjøpe 4 måneders ekstra spilletid til 10 britiske pund i måneden.

Tirsdag åpnet Funcom serverne til Conan-spillet for det amerikanske markedet. Onsdag er det åpnet også for norske og europeiske spillere.

De første rapportene på spillets forum tilsier at serverne holdt og at det bare er mindre tekniske problemer.

Espen Andersen:

Eidos får opptil 15 prosent

Jyske Bank beregner i sin rapport hvor mye SCi Entertainment, som gjennom Eidos Interactive distribuerer Conan for Funcom, vil håve inn på spillet det første året det er i salg.

Etter samtaler med SCis administrerende direktør Phil Rogers, mener Jyske at Funcom vil gi SCi mellom 9 og 15 prosent av salgsprisen for hver solgte enhet.

Dersom det stemmer, vil Funcom slippe unna med en lavere utgift til spilldistributøren enn de om lag 20 prosentene som er vanlig i bransjen. Samtidig vil SCi ifølge Rogers motta rundt 4 prosent av den månedlige betalingen for ekstra spilletid over nettet - noe som er mer uvanlig.

Det har tatt nesten fem år å utvikle "Age of Conan", som anslås å ha en prislapp på mellom 150 og 200 millioner kroner. Lanseringsdatoen har blitt utsatt flere ganger.

Les også:

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Funcom

Flere artikler

  1. New York Times topper med «Conan»

  2. 500.000 spiller «Conan»

  3. 400 000 spiller «Conan»

  4. - Conan har under 100.000 spillere

  5. «Age of Conan» kan bli utsatt igjen