Solid ukestart på New York-børsene

Den nye uken åpner langt bedre på Wall Street enn i Oslo.

SMIL OG VÆR GLAD: Børsene stiger, for fjerde uke.
Publisert:

Etter 10 minutters handel er Dow Jones-indeksen opp med 0,3 prosent til 10.635 poeng. Samtidig stiger S&P 500-indeksen 0,2 prosent og Nasdaq-indeksen 0,3 prosent.

Oppgangen kommer etter en solid dag på de europeiske børsene, hvor eksempelvis den pan-europeiske aksjeindeksen DJ Stoxx 600 stiger med drøyt 0,6 prosent.

På Oslo Børs derimot faller aksjene, og ved 15.30-tiden er Hovedindeksen ned med 0,2 prosent.

Tre uker med oppgang

Med den sterke starten på uken, ser Wall Street så langt ut til å fortsette i det samme sterke tempoet som har preget markedet de tre siste ukene - som alle har blitt notert i svarte tall.

Styrende for markedet denne uken er selvsagt rentebeslutningen i den amerikanske sentralbanken, som møtes i morgen. Nå vil neppe renten endres ved dette møtet, men aksjemarkedet ser uansett frem til uttalelsen fra banken om den syn på de økonomiske utsiktene.

Dette året har vært preget av to strømninger, som har bølget motstrøms.

Våren ga aksjemarkedet stadige sterke makrotall fra den store økonomien, mens selskapenes inntjening ikke ga samme grunn til optimisme. I sommer snudde bildet, og selskapene begynte å presentere sterke resultater, mens dataene fra makroøkonomien ga grunn til bekymring.

Med det som bakteppe vil derfor sentralbankens uttalelser kunne forsterke - eller svekke - den positive stemningen på Wall Street.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om