– Norwegian er et kanonselskap

DNB Markets tror investorene reagerte altfor kraftig på Norwegians resultater for fjerde kvartal. 

STÅLTRO: Til tross for fall de siste ukene er DNB Markets sikre på at Norwegian-aksjen skal opp i løpet av de neste månedene.
Publisert:

Gjennom Aksje-NM publiserer E24 meglerhusenes porteføljer og eksperttips som kan være nyttig å ha med seg i konkurransen.

Forrige uke var en rolig uke sammenlignet med ukene før ettersom resultatsesongen nærmer seg slutten for denne gang.

Likevel er det fortsatt stor spenning knyttet til oljeprisen som nok en gang falt under 60 dollar per fat.

Mandag er oljeprisen opp 0,30 prosent til 60,11 dollar per fat. DNB Markets tror dette er en av grunnene til at Norwegian vil bli et vinnerselskap de neste månedene.

– Norwegian er et kanonselskap, og vi forventer den lave oljeprisen vil bidra til at selskapet vil tjene svært godt neste år, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets.

Den siste måneden har selskapet falt 21,95 prosent på Oslo Børs til en kurs på 236 kroner per aksje. Tunaal mener at dette er altfor lavt, og at kursen skal opp til 330 i løpet av 2015.

Dermed ser meglerhusets portefølje fortsatt slik ut:

– Vi mener markedet overreagerte kraftig på Norwegians fjerde kvartalstall for to uker siden, og mener det er få aksjer som har samme oppside som dette selskapet, sier Tunaal.

Norwegian noterte et driftsunderskudd (EBIT) på 1.082,2 millioner kroner i fjorårets tre siste måneder, ned fra minus 183,3 millioner i samme periode året før.

Ser mot USA

Nordea velger tross fall i forrige uke å holde ukeporteføljen sin uendret i Aksje-NMs siste uke. Meglerhuset legger til at de denne uken følger nøye med på makrobildet, og spesielt USA der det ventes signaler om renteøkning.

– Vi venter at sentralbanksjef Yellen fortsatt vil være tålmodig med renteøkningen, noe som vil gi aksjemarkedet og økonomien sjanse til å få enda bedre grep før innstrammingene kommer, skriver aksjestrateg Erik Roland i Ukeporteføljens ukerapport.

Han legger også til at Hellas fortsatt er en grunn til uro for meglerhuset, og for markedene tross utsettelsen av lånet som ble klart fredag.

Dermed ser meglerhusets portefølje slik ut:

– Vi legger bak oss nok en svak uke for ukeporteføljen der vi ligger an til å oppnå en negativ avkastning på 2,6 prosent. Dette er 1,8 prosent svakere enn Hovedindeksen som falt kun 0,8 prosent i samme periode. Med det taper vi mot markedet for tredje uken på rad, skriver Roland.

Han legger til at meglerhuset fortsatt har stor tro på de selskapene de nå sitter med til tross for to dårlige uker.

Påmeldingen til Aksje-NM er dessverre stengt for denne gang, men du kan melde deg på Aksjeligaen allerede neste uke.

Les også

Ukesvinner i Aksje-NM: – Tåpelig å jukse seg til seier

Les også

– Jeg kan lære dem om hvordan en skal handle i virkeligheten

Les også

To Aksje-NM-spillere suspendert

Publisert: