Aksje-NM: Marerittuke for Nordea

Forrige ukes store børstaper, Opera, kastes ut av porteføljen til meglerhuset.

TAP: Meglerhuset Nordea var blant dem som rev seg i håret forrige uke da IT-selskapet Opera stupte på Børsen. Nå kaster de selskapet på dør og satser på laks.

Gorm Kallestad
 • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Gjennom Aksje-NM publiserer E24 meglerhusenes porteføljer og eksperttips som kan være nyttig å ha med seg i konkurransen.

Forrige uke fikk mange av Aksje-NMs deltagere sjokk da det populære selskapet Opera Software stupte 41 prosent på Oslo Børs som følge fjerde kvartalsresultater langt under konsensus.

En av dem som fikk en svært kald dusj var Nordea og deres Ukeportefølje.

– Vi legger bak oss en uke av det marerittaktige slaget for Ukeporteføljen der rapportering og selskapshendelser slo meget negativt ut, skriver aksjestrateg Erik Roland i Ukeporteføljens ukerapport.

Vil du se om du se om du kan vinne oljesektoren på Oslo Børs?Test ut Aksje-NM her!

– Hovedbidragsyteren til det kraftige fallet i vår portefølje forrige uke var kollapsen i Opera Software, som falt kraftig etter en svak rapport for fjerde kvartal med skuffende resultater innenfor mobil reklame, svekkede utsikter for videokomprimeringsvirksomheten Skyfire, samt nedjustering av guiding fremover, fortsetter Roland.

Nordea tar nå Opera Software ut av porteføljen, sammen med Telenor som også falt på Oslo Børs etter å ha levert resultater for fjerde kvartal.

Nordeas ukeportefølje

– Vi velger denne uken å ta ut Telenor og Opera Software av Ukeporteføljen. Inn kommer Yara International og Bakkafrost. Yara International leverte en solid rapport for fjerde kvartal i forrige uke. Nordea Markets anser selskapet som attraktivt priset, og forventer fortsatt oppjusteringer av konsensusestimatene fremover, skriver Roland i ukerapporten.

Flere av de største lakseoppdretterne har svingt kraftig den siste tiden. I løpet av den siste måneden er Bakkafrost ned 3,69 prosent, men aksjen steg noe fredag og var ved stengetider opp 0,32 prosent.

Dermed ser meglerhusets portefølje slik ut:

 • Norsk Hydro
 • Yara
 • BW Offshore
 • Zalaris
 • Bakkafrost

Foreløpig ligger Nordeas Ukeportefølje foreløpig an til en negativ avkastning på 7,2 prosent mot markedet denne uken.

DNB Markets ukeportefølje

– Jeg gjør ingen endringer denne uken. Jeg kom ikke på noe som jeg likte for å være helt ærlig, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB.

Han legger imidlertid til at han er svært fornøyd med utviklingen av Det Norske-aksjen som fredag fikk en økning på 5,45 prosent på Oslo Børs som følge av fordelingen av lisenser til Johan Sverdrup.

– Jeg synes det hadde fortjent å gå enda mer, sier Tunaal.

– Det er et spørsmål om en skal satse litt på disse rebound-kandidatene som Opera og Telenor, men jeg venter en uke før jeg eventuelt gjør det.

Dermed ser meglerhusets portefølje fortsatt slik ut:

Vil du se om du se om du kan slå meglerhusene?Test ut Aksje-NM her!

Les også

– Oljeoptimismen har kommet veldig tidlig

Les også

Ulltveit-Moe: – Feilene jeg har gjort, har vært dyr lærdom

Les også

– Larsen burde klare å slå meg

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Det norske oljeselskap
 2. Norsk Hydro
 3. Yara
 4. BW Offshore
 5. Bakkafrost
 6. Lerøy Seafood Group
 7. Selvaag Bolig

Flere artikler

 1. Nordea er usikre på oljeoppgangen

 2. – Norwegian er et kanonselskap

 3. Nordea dropper laks

 4. Annonsørinnhold

 5. Vraker Marine Harvest

 6. Vraker nok et Fredriksen selskap