Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

Det ble en dramatisk avslutning på den første uken i Aksje-NM. Ekspertdeltager Svend Egil Larsen mener det var på tide at et studentlag slo han. Du kan fortsatt melde deg på!

NY UKE: Mandag startet en ny uke i Aksje-NM

Foto: Mariam Butt NTB scanpix
Publisert:

Det var masterstudenten Ayar Aimagh (23) som stakk av med seieren i årets første ukekonkurranse i Aksje-NM, etter en svært jevn innspurt.

I ekspertligaen ble det derimot total plankekjøring. Daytrader Svend Egil Larsen tok første stikket med ganske solid margin ned til annenplassen.

Larsen forteller til E24 at han egentlig ikke gjorde så mange handler forrige uke, men at de han gjorde virkelig gikk bra.

– Jeg gjorde en bra trade i Petrolia både i spillet og i den virkelige verden. Det gjelder å spotte de irrasjonelle bevegelsene. Den reddet vel egentlig ukelønnen alene, sier Larsen som dermed også ga et tips til sine konkurrenter.

Daytrader Svend Egil Larsen gjorde en handel som reddet ukelønnen forrige uke, ifølge han selv.

Foto: Kent Skibstad NTB scanpix

Du kan fortsatt være med i konkurransen om å bli Norges beste aksjeplukker.

Meld deg på i Aksje-NM her!

Studentlag knuste ekspertene

Blant studentlagene var det 100% Madoff som stakk av med første stikk i konkurransen. Gruppen omtaler seg selv som «fire stykk BI-gutter som foreløpig kjører motsatt strategi av BIs Aktie gruppe».

For studentlagene gikk det faktisk så bra at to av dem plasserte seg over ekspertdeltager Larsen som flere ganger har omtalt studentlagene som «finansvalper». Et utsagn som ikke har gått upåaktet hen hos studentene.

Les også

Høydramatisk da Arya (23) vant første ukekonkurranse i Aksje-NM: – De siste minuttene var grusomme

– Vi håper på jobb innen finans og ser på denne konkurransen som en fin måte å vise at «finansvalpene» også kan hevde seg, sa Kristoffer Barth Skeie i studentlaget ICMA Center, Henley Business School før helgen.

– Ambisjonen er å slå studentkollegene og selvfølgelig må vi hevde oss mot de profesjonelle som er med, spesielt «robotdödaren» (Svend Egil Larsen red.anm.), fortsatte lagmedlem Jens Ferdinand Karvel.

Larsen svarer på sitt sedvanlige vis når han blir spurt om hvordan det føles å bli slått av studentlagene den første uken.

– Det var sannelig på tide. Jeg får se om jeg gidder å prøve å ta dem igjen, sier Larsen til E24.

Les også

Studentlagene strømmer til Aksje-NM: «Finansvalpene» har høye ambisjoner

Ny uke i gang

Det er ingen tid å hvile på laurbærene for vinnerne av den første uken. Allerede mandag morgen startet den andre ukekonkurransen, og kampen om å vinne sammenlagt tetter seg samtidig til.

Denne uken er det blant annet klart for ny rentebeslutning og pengepolitisk rapport fra Norges Bank. Samtidig kommer en rekke viktige nøkkeltall fra USA, EU og Sverige som kan påvirke handelen på Oslo Børs.

Dagene tikker samtidig ennå nærmere Trumps annonserte toll på stål og aluminium.

Larsen tror også denne uken kan bli en spennende uke.

Les også

Dette skjer denne uken: Venter rentebane-grep fra Olsen

– Det har vært litt mer volatilt den siste og det åpner opp for flere muligheter. Jeg trives best når det er litt ruglete, for da har det en tendens til å skje mye rart, sier Larsen.

Uansett hvordan uken utvikler seg, er det fortsatt mulig å melde seg på i Aksje-NM. Den personen som har høyest avkastning denne uken stikker av med et årsabonnement av Infront Active Trader levert av Pareto Securities, til en verdi av omkring 12.000 kroner.

For å delta kan du melde deg på konkurransen på her.

Her kan du lese mer om