Ukevinner i Aksje-NM:
– Jeg plukker aksjer fra taperlisten

Finansstudent og iskremgründer Kristoffer Skribeland (24) er ingen nybegynner i aksjemarkedet, etter ukeseieren satser han hardt på seier i årets Aksje-NM.

SATSET PÅ OLJE: Aksje-NM 2016s andre ukevinner Kristoffer Skribeland tror oljeselskapene kan være veien å gå i konkurransen.

Erik Johansen NTB scanpix
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

Etter en uke med svært volatil børs og stor vekst i oljeprisen sto Kristoffer Skribeland (24) igjen som ukevinner i Aksje-NM med en porteføljevekst på 10,01 prosent. Storveksten kom etter hard satsing på oljeservice selskapet BW Offshore, som i løpet av ukes siste dag steg 8,16 prosent på Oslo Børs.

Vil du teste om du kan slå Skribeland og de andre ukevinnerne? Meld deg på Aksje-NM her!

Skribeland er ingen nybegynner i aksjemarkedet, og studerer til daglig finans ved Handelshøyskolen BI.

– Akkurat nå tar jeg en master i finans på BI. Ved siden av studiet driver jeg iskrembusiness i sommermånedene. Jeg har en del erfaring med aksjer fra før og har investert i både fond og egenkomponert portefølje i mange år, skriver ukevinneren på e-post til E24.

Les også

Slik er livet som shipping-student i Southampton

Satser på taperne

– På grunn av den korte tidshorisonten på Aksje-NM, må man ta mye risiko. Det ekstremt volatile markedet i 2016 er fint å spille Aksje-NM i. Strategien min har vært å identifisere selskaper som har falt mye på en gitt dag og som er delvis volatile, sier Skribeland til E24.

– Jeg går rett og slett gjennom tapslisten og velger ut fire til fem selskaper, om lag halvparten av disse er oljerelatert.

Les også

Hvem blir «Mesternes mester» denne uken? Hetland og Andresen kniver om teten

Blant selskapene i porteføljen har Skribeland to oljeselskaper, Royal Caribbean Cruises og IT-selskapene Funcom og Opera.

I løpet av ukens siste børsdag steg Opera-aksjen 5,79 prosent før handelen ble stanset etter rykter om at selskapet kan være solgt til den kinesiske IT-giganten Qihoo 360.

– Strategien jeg bruker i Aksje-NM ville jeg aldri gjennomført med ekte penger, men den er fin i spillet. Jeg tror de oljerelaterte selskapene BWO og PGS sikret meg seieren. Opera er jo suspendert så fikk ikke gjort noe med den. Jeg valgte å ikke gjøre noen bytter, men det må jeg senere i spillet, sier Skribeland.

Les også

Oljesmurt ukesvinner i Aksje-NM: – Jeg satt rolig i båten

Går for seier

Aksje-NM er straks inne i sin tredje uke og 16.993 deltagere sloss om gjeve premier og tittelen: Norges beste aksjehandler.

Foreløpig leder spillerne ved navn Torjus K med en totalavkastning på 22, 96 prosent. Skribeland har en total avkastning på 10,01 prosent, men er ikke fornøyd med kun en ukeseier.

– Jeg holder samme strategi ut spillet. Målet med deltagelsen må jo være å vinne, sier Skribeland.

Det er ennå ikke for sent å teste aksjekunnskapene i Aksje-NM! MELD DEG PÅ HER!

Les også

Slik vil Mæland forenkle aksjeloven

Les også

Slik er livet som shipping-student i Southampton

Les også

Jentelag i Aksje-NM 2016: – Det smarteste er nok å bare kaste seg ut i det

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – Strategien holdes hemmelig

  2. Handelshøyskolen ved HiOA ble beste studentlag i Aksje-NM 2017:
    – De siste dagene har vært spennende

  3. – Jeg satt rolig i båten

  4. Aksje-NM: – Skal sikre seieren med gode, stabile investeringer

  5. – Har vært utrolig gøy og lærerikt