Aksje-NM: Ofte stilte spørsmål og svar

Se om du finner svar på det du lurer på her før du kontakter oss.

AKSJE-SPILL: I Aksje-NM er pengene fiktive, men kursene reelle.
Publisert:

Påmeldingen til Aksje-NM 2017 åpner 23. februar, og 1. mars starter konkurransen.

Har du spørsmål til påmeldingen og til konkurransen, kan du kontakte oss på aksjenm@e24.no. Men les gjerne gjennom denne listen først! Kanskje finner du svar på det du lurer på her.

1. Hvordan registrerer jeg meg i konkurransen?

Først må du opprette en SPiD-bruker. Dette gjør du her: SPiD . Når brukeren er opprettet og du er logget inn, går du videre til http://www.aksjenm.no for å registrere deg i selve konkurransen.

PS: Fristen for å melde seg på Aksje-NM 2018 er dessverre nå ute.

2. Jeg er under 18, men har lyst til å være med. Kan jeg det?

Du kan delta i Aksje-NM selv om du er under 18 år, men da trenger vi samtykke fra foresatte. Samtykke må sendes skriftlig til aksjenm@e24.no.

3. Hvordan endrer jeg brukernavnet mitt?

For å endre navnet som vises i rangeringslisten må du sende en forespørsel til aksjenm@e24.no.

4. Hvordan melder jeg meg av?

Ønsker du å avslutte spillet og stenge kontoen, må du sende en forespørsel til aksjenm@e24.no.

5. Jeg/vi skal melde på studentlag. Hvordan gjør vi det?

Dere registrerer en bruker på vanlig vis. Denne brukeren må laget dele på. For å delta i studentligaen sender dere deretter en mail til aksjenm@e24.no hvor dere skriver at dere er påmeldt, hvem dere er (hvilken institusjon dere studerer ved) og hva lagets navn er.

Les mer om det her.

6. Hvordan oppretter jeg en gruppe?

Til høyre i startbildet er det en boks med navn «Rangering». Under denne finner du et valg for grupper. Her kan du opprette gruppe, og sende invitasjon på mail til dem du vil invitere.

7. Er kursene forsinket?

Ja, kursene vises med 15 minutters forsinkelse på E24s sider. Likevel er det slik at handlene skjer i realtid, slik at ingen spillere skal kunne dra fordeler av å ha tilgang til realtidskurser.

8. Koster det penger å delta i Aksje-NM?

Nei, det er gratis og det er heller ingen kurtasje.

9. Kan jeg shorte?

Nei, det finnes ingen funksjon for shorting.

10. Hva er premie?

Vi kårer både ukesvinnere og en hovedvinner av konkurransen, som alle vil få premier. Her kan du lese mer om årets premier.

11. Jeg prøver å kjøpe eller selge, men får feilmeldingen: «Ved å gjennomføre denne handelen vil du hittil i dag ha handlet mer enn 10 % av den gjennomsnittlige omsetningen for dette instrumentet over de siste 10 handelsdagene.» Hva betyr det?

Denne feilmelding forteller deg at du prøver å handle mer enn 10 prosent av det handelsvolumet har vært i gjennomsnitt de siste 10 handelsdagene, noe Aksje-NMs regelverk setter grense for. Du får derfor ikke handlet eller solgt det volumet som du ønsker.

Denne typen feilmeldinger vil du ofte kunne få på lite likvide aksjer.

Les mer om dette i reglementet.

12. Er det en grense for hvor mange aksjer jeg kan kjøpe?

Nei, det er ingen begrensing oppad på antall aksjeposter, men det er et minimum. En deltaker kan maksimalt ha 25 prosent av porteføljens verdi i ett enkelt papir.

13. Jeg fikk en annen kurs ved kjøp enn det kursen stod i. Er det noe feil?

Det trenger det ikke være. Handel i spillet skjer på samme måte som på børs – man kjøper til selgers kurs, og selger til kjøpers kurs, så vær obs på det!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om