Oljeservice-aksjer kan være veien å gå fremover, ifølge analyse fra Investtech. Her er et bilde tatt av oljeserviceselskapet Aker Solutions.

Foto: Aker Solutions

Kommentar: Fyr løs i oljeservice

Oljeservice-aksjer på Oslo Børs faller, men analyse fra Investtech viser at det kanskje er nå du skal slå til i denne sektoren.

  • Geir Linløkken
    Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Etter en sterk uke faller de fleste oljeserviceaksjene på Oslo Børs noe tilbake i dag. Tekniske analyser indikerer imidlertid at det nå har vært et stemningsskifte hos investorene og at mange er i ferd med å bli mer positive til sektoren.
Akastor viser en positiv utvikling innenfor en stigende trendkanal og en videre oppgang indikeres. Historisk har aksjer i stigende trendkanaler i snitt steget med 5,4 prosent de påfølgende tre månedene, noe som er 2,3 prosentpoeng høyere enn gjennomsnittlig utvikling i Hovedindeksen på Oslo Børs. Kursen har brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 16,60 kroner og utløst et kjøpssignal på høyt volum. Det er nå ingen motstand på diagrammet og kursen kan gå raskt videre. Ved reaksjoner ned har aksjen støtte ved 16,60 og 15,00 kroner.
Investtechs anbefaling: Kjøp

Akastor

Foto: Investtech

Petroleum Geo-Services har brutt ut av en fallende trendkanal og utløst et kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Formasjonen signaliserer at optimismen hos investorene er økende og at aksjen innleder en stigende trend.
Positiv volumbalanse styrker kjøpssignalet og indikerer aktive kjøpere og passive selgere blant investorene. Det er nå lite motstand på kort sikt, og det kortsiktige momentumet er sterkt, så kursen kan gå raskt videre. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved 18 kroner.
Investtechs anbefaling: Kjøp

Foto: Investtech

Aker Solutions har steget bra siden kursen bunnet ut mellom 35 og 36 kroner for en måneds tid siden. Positive investorer har stadig måtte gå oppover i pris for å lokke fram nye selgere av aksjer og det kortsiktige momentumet er sterkt. Positiv volumutvikling indikerer at kjøperne er aktive og selgerne er passive.
Den fallende trendkanalen på mellomlang sikt er nå klart brutt, og aksjen har i tillegg gått over den tidligere motstanden ved 42 kroner. Et kjøpssignal er med det utløst, selv om det er for tidlig å si at aksjen har innledet en stigende trend på lang sikt.
Investtechs anbefaling: Svak kjøp

Foto: Investtech
Les også

Norge i dollarmillionær-toppen

Les også

– Oljeprisoppgangen kan fort reverseres

Les også

Transocean tar milliardsmell