KRISE: Problemer med å få igang full produksjon ved alumina-raffineri i Alunorte i Brasil skaper stadig trøbbel for Hydro. Nå anbefaler Invesstech å selge aksjer i selskapet.

Kommentar: Selg dine Hydro-aksjer

En rekke store selskaper har rapportert tall for fjerde kvartal. Vi har en ren kjøpsanbefaling på ett av selskapene som rapporterte i går, mens vi har en ren salgsanbefaling på et annet.

 • Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

DNB rapporterte resultatene for fjerde kvartal i går. Investorene svarte med å sende aksjen opp 1,4 prosent på en ellers svak børs. Kursen brøt med det over den kortsiktige motstanden ved 155 kroner og et kjøpssignal ble utløst.

Det er nå ingen motstand i kursdiagrammene før 173 kroner og kursen kan gå raskt videre. Månedlig svinger aksjen syv prosent i snitt, og aksjen kan nå 173 kroner i løpet av et par måneder.

Aksjen er positiv på innsidehandler. Siste kjøp ble gjort i går 7. februar. Da kjøpte styremedlem Jaan Ivar Semlitsch seg opp for 1,4 millioner kroner, og demonstrerte med det sin tro på at kursen skal opp.

Investtechs anbefaling: Kjøp

Norsk Hydro startet fjoråret med salgssignal fra en liten dobbel-topp-formasjon. Siden har det mest gått nedover, med en foreløpig kuliminasjon etter gårsdagens fall på 5,6 prosent på slippet av fjerdekvartalsrapporten.

Investorene solgte gjennom hele fjordåret Hydro-aksjer på stadig lavere kurser for å komme seg ut og aksjekursen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Den fallende kanalen kan også beskrive driftsmessige utfordringer Hydro har, og indikerer en stadig større skepsis hos aksjonærene.

Volumutviklingen er også negativ og forsterker det svake trendbildet. Et videre kursfall indikeres.

Investtechs anbefaling: Selg

Equinor presenterte sin rapport for fjerde kvartal på onsdag. Kursen falt litt tilbake, men er fortsatt opp rundt ti kroner siden årsskiftet.

På lang sikt er det en stigende trendkanal som er dominerende for Equinor, mens det på kortere sikt er oljeprisfallet fra i fjor høst som gir et negativt bilde. Dermed gis litt blandene signaler, og en teknisk samlevurdering blir nøytral.

Det var åtte innsidesalg i selskapet i fjor, mens det ikke var noen innsidekjøp. Aksjen er nå nøytral til svakt negativ på Investtechs innsiderangering.

Investtechs anbefaling: Hold

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Investtech

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Finnes det positive aksjer i oljesektoren?

 2. Betalt innhold

  Ukens Investtech: To klare kjøp og to klare salg

 3. Betalt innhold

  Ukens Investtech: To av de sterkeste teknisk positive aksjene på Børsen

 4. Betalt innhold

  Ukens Investtech: To klare kjøp i resultatrushet

 5. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre aksjer du bør kjøpe før kvartalstallene slippes