Børsdagen

Oslo Børs med sterk oppgang hjulpet av Equinor

Hovedindeksen avslutter handelsdagen opp 2,82 prosent, samtidig som oljeprisen nærmer seg 90 dollar fatet. Skrekkfallet på starten av uken er dermed hentet inn.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Truls Lier
 • Ada Lea
Publisert:

Hovedindeksen har vært opp hele handelsdagen, og ved stengetid er er den i pluss 2,82 prosent – til 1.183,230 poeng. Hele skrekkfallet fra starten av uken er dermed hentet inn.

Det skjer samtidig som det stort sett er oppgang på verdens børser.

Den mest omsatte aksjen er Equinor, som stiger 3,40 prosent, foran Aker BP som klatrer 6,28 prosent.

Oppgangen for oljeselskapene kommer etter at oljeprisen har steget det meste av døgnet. Ett fat Nordsjøolje (brent spot) koster nå 89,70 dollar.

Kun fire av selskapene på Oslo Børs Hovedindeks avslutter handelsdagen med røde tall.

Blant de mest omsatte aksjene finner vi også Autostore og Kahoot, som stiger etter med henholdsvis 12,14 og 9,76 prosent etter å ha falt kraftig de siste ukene.

Norwegian Air Shuttle avslutter 9,55 prosent opp. Onsdag bekreftet flyselskapet til E24 de møtte med den europeiske flyprodusenten Airbus tidligere denne uken.

Norwegian har per i dag en flåte på omkring 50 fly, og varslet i oktober at de har en ambisjon om å øke med inntil 70 fly i 2022.

Les også

Global børsfest før Feds rentemøte

Tørrlastrederiet 2020 Bulkers klatrer 6,78 prosent. Det skjer etter at selskapet la frem et resultat på 26,3 millioner dollar, opp fra 3,6 millioner dollar året før. Inntektene på sin side økte fra 14,6 millioner dollar til 37,7 millioner dollar.

Toppsjef Niels G. Stolt-Nielsen i rederiet Stolt-Nielsen har på sin side varslet at han ønsker å fratre toppjobben etter 22 år. Han vil nå bli styreleder i selskapet, men blir sittende i sjefsjobben frem til styret har funnet hans etterfølger. Stolt-Nielsen-aksjen er opp 1,97 prosent etter nyheten.

Forsikringskjempen Gjensidige la også frem kvartalsresultat på morgenen, og selskapet overrasket positivt med et rekordhøyt resultat for 2021. Rundt lunsjtider snudde aksjen fra fall til svak oppgang, og er ved stenging opp 1,26 prosent.

Selskapet varsler samtidig at det vil utbetale 3,85 milliarder kroner i utbytte. Det tilsvarer en utbetaling på 7,70 kroner per aksje, opp fra 7,29 kroner i fjor.

Les på E24+

Dette ser proffene etter før de kjøper aksjer

Borr Drilling opp etter godkjent gjeldsforlengelse

Riggselskapet Borr Drilling har fått godkjennelse fra sine kreditorer for forlengelse av gjeld til sine verft, ifølge en melding fra selskapet.

Godkjennelsen var en av betingelsene som ble satt da selskapet i desember annonserte innhenting av 30 millioner dollar ved utstedelse av nye aksjer.

Det er også inngått en avtale med långiverne om vilkår knyttet til forholdet mellom gjeld og egenkapital.

Aksjen stiger 14 prosent til 19,3 kroner på Oslo Børs i ettermiddagstimene.

Venter på Fed-møte

Utviklingen i markedet kommer før Den amerikanske sentralbanken holder årets første rentemøte onsdag kveld. Det er ventet at Federal Reserve her vil varsle at den første rentehevingen etter pandemien kommer på bankens møte i mars.

DNB Markets venter i sine ferske prognoser fire rentehevinger i USA i år, like mange neste år, og deretter ytterligere to i 2024.

– I vårt hovedscenario avtar inflasjonspresset i USA betydelig gjennom 2022, slik at Fed kan heve renten relativt forsiktig, skriver DNB.

Meglerhuset tilføyer at usikkerheten er stor og at Fed «balanserer på slakk line». Banken er stadig mer bekymret for at inflasjonen skal forbli høy, og signaliserer at renten skal opp.

– Den kan imidlertid ikke gå for raskt fram. Gjør den det, kan høyt prisede aksje- og kredittmarkeder få en real nedtur.

Les også

Smell for vekstaksjer etter nyttår: Beregner at 232 milliarder er blåst bort

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Borr Drilling
 4. Equinor
 5. Norwegian
 6. Aker BP
 7. Stolt-Nielsen

Flere artikler

 1. Kraftig oppgang på Oslo Børs

 2. Questerre skjøt opp første børsdag etter jul

 3. Havila steg etter kontrakt på positiv Oslo Børs

 4. Golden Ocean fortsatte oppturen på positiv Oslo Børs

 5. Oslo Børs stenger ned 1,37 prosent