NTS stemmer mot kapitalinnhenting i Norway Royal Salmon

Pengene skulle gå til oppkjøp av Salmonor.

Nils Martin Williksen er styreleder i NTS, som stemmer mot NRS’ emisjon.
Publisert:

Under dagens ekstraordinære generalforsamling i Norway Royal Salmon vil NTS, som eier 68 prosent av NRS-aksjene, stemme mot forslaget om å gjennomføre en kapitalinnhenting. Det skriver selskapet i en melding.

Kapitalinnhentingen skulle bidra med 1,9 milliarder kroner til NRS som skulle gå til selskapets transaksjon med Salmonor. NTS er også største aksjonær i Salmonor.

«NTS’ stemmegivning på dagens generalforsamling i NRS betyr ikke at NTS ikke vil gjennomføre transaksjonen med NRS Farming om salg av aksjene i Salmonor, men gjennomføringen vil bli utsatt til etter at generalforsamlingen i NTS har tatt stilling til om de eventuelt vil gi et slikt samtykke», skriver NTS i en melding.

NTS skriver at de har forsøkt å komme frem til andre løsninger enn å stemme mot avtalen, men at «styret og ledelsen i NRS ikke har vist vilje til å finne slike løsninger».

Norway Royal Salmon bekrefter i referatet fra generalforsamlingen at aksjonærer sittende med 31,68 millioner aksjer stemte mot gjennomføringen av kapitalinnhentingen. NTS sitter med 29,69 millioner aksjer i NRS.

Les også

Kampen om laksemilliardene

Maktkamp

Det har gjennom vinteren pågått en kamp om makten i NTS, som til slutt endte med et bud fra Salmar på selskapet. En av betingelsene i budet er at NRS’ oppkjøp av Salmonor ikke skal gjennomføres.

Da kapitalinnhentingen ble kjent i midten av mars sa Salmar-sjef Gustav Witzøe til E24 at han «ikke var klar over» at det ville bli gjennomført en kapitalinnhenting.

Pengeinnsamlingen ble gjennomført så sent som forrige uke, med en rabatt på 8,2 prosent.

NTS har etter det ble kjent at NRS-styret ville gå videre med kapitalinnhentingen krevd en ekstraordinær generalforsamling i NRS for å gjennomføre valg av nytt styre. Det kom også med flere andre foreslag som blant annet innebærer å utsette Salmonor-oppkjøpet, og å granske transaksjonen. Denne ekstraordinære generalforsamlingen vil finne sted 20. april.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om