Påskefest for Pryme på forsiktig positiv børs

Plastgjenvinningsselskapet Pryme fløy for andre dag på rad. Oppgangen er lukrativt for investorer som forrige uke deltok i en emisjon med stor rabatt. Samtidig virker det som resten av Børsen lengter mot påskeferie.

  • Martin Hagh Høgseth
  • Eivind Bøe
Publisert:

De store utslagene uteble på Oslo Børs tirsdag, der Hovedindeksen endte tilnærmet flatt.

Ved børsdagens slutt var Hovedindeksen opp 0,12 prosent til 1.265,10 poeng.

Utviklingen kommer samtidig som oljeprisen har tatt seg betraktelig opp siden børsåpning. Et fat Nordsjøolje koster nå 103,72 dollar fatet, en økning på rundt to dollar fra tidligere på dagen.

Oljeprisen stiger etter at Shanghai har lettet på noen av coronarestriksjonene som har vært gjeldende de siste ukene, samtidig har Opec advart om at det vil være umulig å erstatte produksjonstap fra Russland i det globale oljemarkedet, skriver Reuters.

Påskefest for Pryme

Torsdag forrige uke gjennomførte plastgjenvinningsselskapet Pryme en kapitalinnhenting der det ble hentet drøyt 153 millioner friske kroner i markedet. Det kan ha vist seg å være svært god butikk for investorene.

Emisjonen ble gjort til ti kroner stykke, noe som var 5,50 kroner lavere enn sluttkursen på Børsen samme dag.

Kapitalinnhentingen førte til nedgang på fredag, men denne uken har aksjen satt fart i motsatt retning.

Mandag steg aksjen nær 33 prosent etter at Nordea Markets kom med en analyse, der kursmålet ble senket fra 85 til 100 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen ble opprettholdt.

I praksis har Nordea likevel revidert opp kursmålet ettersom at det er utstedt en mengde nye aksjer. Det nye kursmålet legger opp til en verdsettelse på 2,58 millioner kroner, opp fra 1,54 milliarder kroner i det tidligere kursmålet.

Tirsdag ble vel så bra for plastgjenvinningsaksjen. Ved børsdagens slutt hadde aksjen steget 33,15 prosent til 23,70 kroner.

Dermed har investorene som forrige uke kjøpte aksjer for ti kroner stykke gjort et gullfunn. Basert på sluttkursen tirsdag har verdien på de samme nyutstedte aksjene steget med 210 millioner kroner siden torsdag.

Selv med de siste dagers påskerally har Pryme-aksjen fortsatt falt 30 prosent hittil i år.

Tyske bankaksjer får juling

Utover i Europa har det stort sett vært børsnedgang gjennom dagen. Verst går det for København-børsen som er ned 2,24 prosent i skrivende stund.

Børsen i København trekkes ned av kraftig nedgang i legemiddelselskapet Novo Nordisk og vindkraftselskapet Vestas.

I Frankfurt er Dax-indeksen ned 0,6 prosent i skrivende stund.

Flere tyske banker har hatt en tøff dag etter at investorer dumpet aksjer for store summer i Deutsche Bank og Commerzbank mandag kveld. Begge de to aksjene faller rundt åtte prosent.

Det amerikanske investeringsfirmaet Capital Group trekkes frem som en mulig selger, blant annet fordi det har stor nok beholdning av aksjer i begge bankene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Oslo Børs endte med ny rekord

  2. Markant oppgang da Børsen steg til ny rekord

  3. Oljeprisfall bidro til markant nedgang på Oslo Børs

  4. Nedgang på Børsen – Fjordkraft falt tungt

  5. Børsen klatret solid etter oljeløft