Oppgang på Oslo Børs etter resultatrush

Federal Reserve bekreftet at nedtrappingen av støttekjøp starter i november. Samtidig preges mange selskaper av resultatrush på morgenkvisten.

Det er positiv stemning på Oslo Børs torsdag.
Publisert:

Hovedindeksen (OSEBX) avslutter handelen torsdag ned 0,69 prosent.

Det skjer etter oppgang på både de amerikanske og asiatiske børsene det siste døgnet, som kom etter at USAs sentralbank Federal Reserve avholdt rentemøte.

Der ble det klart at sentralbanken skal kutte i støttekjøpene sine fra november, og bekreftet dermed et skifte i pengepolitikken i kjølvannet av viruskrisen. Renten ble samtidig holdt i ro på null prosent.

Kahoot-oppgangen dempet seg

Men her hjemme har det meste handlet om kvartalsrapporter denne morgenen. Mer enn 20 selskaper har åpnet opp regnskapsbøkene de siste timene.

Kahoot har vært blant kandidatene. Quizselskapet økte underskuddet til 2,07 millioner dollar i kvartalet, etter at omsetningen økte til 23,65 millioner dollar.

Selskapet løftet også fremtidsutsiktene, og aksjen steg kraftig. Mot slutten av dagen har imidlertid oppgangen dempet seg, og aksjen avslutter ned 2,73 prosent.

Samme ettermiddag har det kommet frem at kapitalforvalteren Blackrock kvittet seg med Kahoot-aksjer verdt over 20 millioner kroner på onsdag – i forkant av rapporten. Blackrock eier nå 4,94 prosent av selskapet.

Dette er de viktigste nyhetene fra børsselskapene fra morgenens resultatrush:

  • Varehandelskjeden Europris varsler høyere fraktkostnader neste år, men økte resultatet til 263 millioner kroner i fjor. Europris-aksjen faller 0,16 prosent.
  • Interiørkonsernet Kid rammes av forsyningskrisen, noe som vil øke prisene. Likevel økte selskapet resultatet i tredje kvartal. Aksjen endte ned 3,1 prosent.
  • Skipsreder Fred. Olsen og familiens børsnoterte selskap Bonheur, snudde fra 306 millioner i minus på driften, til 14 millioner i pluss. Bonheur-aksjen falt 2,01 prosent.
  • Oljeselskapet DNO snur tjente 260 millioner kroner i tredje kvartal, men en nedskrivning på 40 millioner dollar påvirket resultatet negativt. DNO-aksjen avslutter ned 4,47 prosent.

Vil du vite mer? Les alt om resultatrushet i E24 Aksjelive.

Oljeprisoppgang etter Opec-møte

Det har vært et tungt døgn for oljeprisen som falt nærmere 2,50 dollar onsdag ettermiddag og kveld. Torsdag har imidlertid prisen steget, men oppgangen har dempet seg på ettermiddagen etter at oljegruppe Opec+ rundet av sitt novembermøte.

Gruppen bekreftet at den har bestemt seg for å beholde den nåværende produksjonspolitikken, som innebærer å heve produksjonen med 400.000 fat om dagen i desember – som ventet.

Neste møte blir den 2. desember.

Onsdagens nedgang kom etter at de amerikanske oljelagrene steg mer enn ventet forrige uke.

Markedet preges også av at samtalene rundt en atomavtale med Iran vil starte i slutten av denne måneden, skriver Reuters.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om