Nytt fra børsselskapene

Shelf Drilling kjøper fem rigger – hentet milliardbeløp

Shelf Drilling kjøper rigger for 3,7 milliarder fra Noble-konsernet. Samtidig har det hentet 1,3 milliarder og vil børsnotere et datterselskap.

Jackup-rigg er en nedjekkbar plattform som brukes til petroleumsproduksjon og -boring til havs. Illustrasjonsfoto.
  • Martin Hagh Høgseth
  • Ada Lea
Publisert:

Shelf Drillings datterselskap Shelf Drilling North Sea (SDNS) har inngått en avtale om å kjøpe fem nedjekkbare rigger fra ulike selskaper i Noble-konsernet, ifølge en børsmelding fra selskapet torsdag kveld.

Riggene som kjøpes er «Noble Hans Deul», «Noble Sam Hartley», «Noble Sam Turner», «Noble Houston Colbert» og «Noble Lloyd Noble».

Avtalen innebærer en betaling på 375 millioner dollar, tilsvarende 3,74 milliarder kroner.

For å finansiere dette har Shelf Drilling og SDNS hentet 1,3 milliarder kroner gjennom utstedelse av 38,5 millioner nye Shelf Drilling-aksjer til en kurs på 13 kroner per aksje og 40 millioner nye SDNS-aksjer til en kurs på to dollar per aksje, ifølge en ny melding senere torsdag kveld.

Shelf Drilling North Sea (SDNS) forventes å søke om notering av sine aksjer på enten Euronext Growth eller Euronext Expand så snart som mulig etter gjennomføringen av kapitalinnhentingen.

Shelf Drilling venter å eie rundt 60 prosent av datterselskapet etter kapitalinnhentingen.

De overskytende 50–70 millioner dollar vil gå til utstedelse av nye aksjer i Shelf Drilling. Selskapet understreker at det ikke vil bli utstedt mer enn rundt 46 millioner nye aksjer i morselskapet.

I tillegg til kapitalinnhentingen har selskapet planer om å hente 200–225 millioner dollar i obligasjonsmarkedet. Samlet skal kapitalinnhentingen og pengene fra obligasjonsmarkedet finansiere SDNS’ kjøp av riggene.

Riggselskapet Shelf Drilling gikk på børs i 2018 med en flåte bestående av 38 oppjekkbare rigger (jackup) og en lekter. Markedsverdien er på 2,2 milliarder kroner etter at aksjen har steget over 200 prosent det siste året.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Shelf Drilling

Flere artikler

  1. Oppgang på Oslo Børs

  2. Seadrill med børscomeback: Verdsettes til 15 milliarder

  3. Spetalen-selskap vurderer notering av offshore-satsing

  4. Nå har Aker BP og Lundin fusjonert: – Skal være i front

  5. PGS vinner på positiv børs