Volvo Cars vil børsnoteres i Stockholm

Bilselskapet vil hente 25 milliarder svenske kroner i ny kapital.

Bilselskapet Volvo Cars skal på Nasdaq-børsen i Stockholm.
  • Maiken Svendsen
Publisert:

Volvo Cars vil børsnoteres på Nasdaq-børsen i Stockholm, bekrefter selskapet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Bekreftelsen kommer etter at Wall Street Journal siterte anonyme kilder på at det var ventet.

I forbindelse med noteringen vil selskapet hente 25 milliarder svenske kroner, ifølge pressemeldingen. Det vil de gjøre ved å utstedte nye aksjer av serie B.

I tillegg kan hovedeier Geely Sweden selge en del av sine aksjer. Geely Sweden er et datterselskap av Zhejiang Geely Holding, som kjøpte Volvo Cars i 2010, ifølge Wall Street Journal.

Les også

Kverneland Bil satser flere hundre millioner i Oslo

– Viktig milepæl

Tilbudet vil rette seg mot allmennheten i Sverige, Danmark, Finland og Norge, i tillegg til institusjonelle investorer i Sverige og internasjonalt.

– Denne dagen er en viktig milepæl for vårt selskap med offentliggjøringen av hensikten med å notere Volvo Cars på Nasdaq Stockholm. Den tenkte noteringen er starten på et nytt kapittel for Volvo Cars og vi ber inn svenske og internasjonale investorer å delta i vår fremtidige tilvekst og verdiskapning, sier Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars, i pressemeldingen.

Bilselskapet opplyser at de hadde inntekter på 262,8 milliarder svenske kroner, og et driftsresultat på 8,5 milliarder svenske kroner i fjor.

– Vi har støttet omstillingen og tilveksten av dette ikoniske, svenske varemerket i en periode med forandring som savner motstykke i vår industri, sier styreleder i Volvo Cars, Eric Li i pressemeldingen.

Wall Street Journal omtalte tidligere mandag at børsnoteringen kunne verdsette selskapet til 25 milliarder dollar, som tilsvarer omtrent 216 milliarder norske kroner, men det er ikke opplyst om verdsettelsen i pressemeldingen.

Les også

Laveste britiske bilproduksjon på 70 år

Fjerde mest solgte bilmerke i Norge

Volvo Cars er delen av Volvo som lager personbiler. Volvo AB er fremdeles svenskeid, og lager trucker, busser og lastebil. Det er verdt rundt 305 milliarder kroner, og er notert på den svenske børsen.

Volvo grunnla elbilselskapet Polestar sammen med Geely, og kunngjorde i september at de vil noteres på Nasdaq i New York. Noteringen skjer gjennom Spac-selskapet Gores Guggenheim, og Volvo Cars opplyser i pressemeldingen at de har som mål å eie nære 50 prosent av det sammenslåtte selskapet.

Ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken er det hittil i år registrert 10.357 nye personbiler fra Volvo. Det gjør det svenske bilmerket til Norges fjerde mest solgte, hittil i år. Det er dessuten registrert 2.882 personbiler fra det beslektede elbilmerket Polestar.

Les også

Polestar skal på børs – verdsettes til 170 mrd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsnotering
  2. Stockholm
  3. Volvo Cars

Flere artikler

  1. Wall Street Journal: Venter melding om Volvo Cars børsnotering

  2. Volvo Cars verdsettes til opp mot 194 milliarder kroner

  3. Polestar skal på børs – verdsettes til 170 mrd.

  4. Volvo Cars stiger kraftig i børsdebuten

  5. Universal Music Group til himmels på første børsdag