Langt svakere resultat for Gjensidige

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1,14 milliarder kroner i andre kvartal.

KVARTALSTALL: Forsikringsselskapet Gjensidige presenterer andrekvartalstall fredag.
Publisert: Publisert:

Gjensidige Forsikring leverte et resultat før skatt på 1,14 milliarder kroner i andre kvartal, mot 2,33 milliarder i andre kvartal i 2021, ifølge kvartalsrapporten som ble publisert fredag.

På forhånd ventet analytikerne et resultat før skatt på 1.004 millioner kroner, ifølge Infront.

Premieinntektene fra skadeforsikring økte med 8,3 prosent til 7,77 milliarder kroner.

Combined ratio, et viktig nøkkeltall som viser kostnader og skadeutbetalinger i prosent av premieinntekter, var på 77,5 prosent.

Finansresultatet for kvartalet endte på minus 597,7 millioner kroner, tilsvarende en samlet avkastning på minus 1,0 prosent. Kvartalsresultatet ble negativt påvirket av økte renter, fall i aksjemarkedene og økte kredittspreader, skriver Gjensidige.

– Vi fortsetter å levere solide resultater, og jeg er spesielt fornøyd med den sterke utviklingen i vår norske virksomhet og fremgangen i snuoperasjonene i Sverige og Baltikum. Vi har en solid markedsposisjon, svært effektiv drift og en sterk kapitalposisjon. Dette bidrar til vår evne til å fortsatt kunne utbetale attraktive utbytter til våre aksjeeiere, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Ny konsernsjef

I slutten av mai ble det kjent at Helge Leiro Baastad slutter som konsernsjef i Gjensidige. Han erstattes av Geir Holmgren, som kommer fra Storebrand, hvor han hadde rollen som konserndirektør for bedriftsmarkedet i Storebrand og administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring.

Helge Leiro Baastad har vært toppsjef i Gjensidige Forsikring siden 2003 og går av med pensjon.

«Vi er trygge på at Geir Holmgren har de ledelsesmessige og personlige egenskaper som skal til for å lede konsernet videre», skrev Gjensidige i en melding i mai.

Hittil i år har Gjensidige-aksjen falt fem prosent.

Les også

– Aksjemarkedet er vesentlig billigere nå

Publisert:
Gå til e24.no