Børsdagen

Oslo Børs fortsatte opp: Hydro-rally og toppnotering for DNB

Børsgigantene ledet an da Oslo Børs åpnet uken i pluss. Norsk Hydro steg over fem prosent, etter at aluminiumsprisen har nådd det høyeste nivået på 13 år.

I TAKET: Hydro har steget over 70 prosent på Oslo Børs hittil i år. Her fra selskapets produksjonsanlegg i Høyanger.
  • Ine Brunborg
  • Lage Bøhren
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,49 prosent mandag, og fortsatte dermed den positive trenden fra sist uke med oppgang fire av fem handelsdager.

Norsk Hydro steg 5,4 prosent til 67,25 kroner per aksje, og er dermed opp 73,3 prosent så langt i år.

Aksjekursen har ikke stått høyere siden før finanskrisen i 2008. Det har heller ikke aluminiumsprisen, som steg nye 0,6 prosent til 2.959 dollar per tonn på London Metal Exchange mandag.

Bloomberg peker på den pågående energikrisen, som skviser tilgangen på det anvendelige, energiintensive metallet, som brukes i alt fra ølbokser til mobiltelefoner.

Les på E24+

Kommentar: Tek-aksjene som lukter comeback

Ny rekord for DNB

Oljeprisen handles rett under 84 dollar fatet, og er opp 1,7 prosent så langt i dag.

En aksje som ser ut til å trives i et scenario med høyere oljepris og stigende renter er DNB, som steg 0,19 prosent til ny toppnotering mandag.

Aksjen er opp 29 prosent hittil i 2021, og har nå en markedsverdi på 320 milliarder kroner.

Før børsåpning mandag meldte det kriserammede riggselskapet Seadrill at kreditorene har sagt ja til redningsplanen. Nå skal retten ta stilling til planen 26. oktober.

Dersom selskapet får grønt lys, er målet å gå ut av konkursbeskyttelsen 60 dager senere. Men eierandelen til dagens aksjonærer ligger an til å falle til 0,25 prosent, ifølge Seadrill.

På det meste var Seadrill-aksjen opp over 30 prosent i kjølvannet av meldingen, men så snudd kursen og endte til slutt ned 12,3 prosent.

Les også

Seadrill-kreditorene godtar redningsplan

Mintra børstaper

Ellers har PGS og Mintra varslet om inntektene sine i tredje kvartal. PGS-aksjen endte opp 0,18 prosent, mens Mintra falt hele 29,2 prosent og ble dermed dagens største børstaper.

Panoro og BW Energy har blitt tildelt andeler i leteblokker utenfor kysten av Gabon, og aksjene endte henholdsvis opp 5,5 og ned 0,9 prosent.

Golden Ocean meldte mandag morgen at det selger to eldre skip av typen Panamax for til sammen 37,2 millioner dollar. Aksjen endte opp 0,9 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Nordnet
  3. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Atlantic Sapphire steg på rekordhøy børs etter sikring av ny oksygenleverandør

  2. Ukesoppgang på Oslo Børs tross fredagsfall

  3. Aker Carbon Capture falt tungt etter nedgraderinger

  4. Oslo Børs steg til ny toppnotering

  5. Tungvektere og fly-opptur dro Oslo Børs i pluss