Oslo Børs endte opp tross bredt sjømatfall

Hovedindeksen på Oslo Børs endte i positivt terreng onsdag. Mens sjømatselskapene slet, steg Equinor videre.

OPP: Oslo Børs stiger onsdag.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,17 prosent onsdag.

Det skjer etter en solid oppgang tirsdag, hvor indeksen endte handelsdagen opp 1,28 prosent.

Et fat nordsjøolje handles for 100,72 dollar, opp 0,64 prosent siden midnatt. Equinor stiger 1,95 prosent til ny topp, og aksjen koster nå mer enn 404 kroner.

Aker BP endte opp 0,80 prosent, mens Vår Energi fikk en oppgang på 2,31 prosent.

Les på E24+

Tre eksperter: Slik bør du navigere i aksjemarkedet nå

Sjømataksjene ned

Onsdag presenterte en rekke store børsnoterte selskaper sine resultater for årets andre kvartal.

Lakseselskapet Mowi fikk et nettoresultat på 353 millioner euro i andre kvartal, opp fra 127 millioner euro i samme periode i fjor. Ifølge selskapet er årets andre kvartal det beste i selskapets historie, som følger av de høye lakseprisene i vår.

Selskapet annonserte også et utbytte på 2,30 kroner per aksje, som var noe lavere enn både Fearnley Securities og Pareto Securities hadde ventet. Pareto peker på at det lavere enn ventede utbyttet trolig er knyttet til at selskapet guider på en høyere oppbygging av arbeidskapital, som Mowi i rapporten tilskrev økte laksepriser og kostnadsinflasjon.

Mowi-aksjen falt 3,53 prosent.

Lerøy leverte et driftsresultat før verdijusteringer på 712 millioner kroner i andre kvartal. På forhånd var det ventet at Lerøy skulle levere et driftsresultat før verdijusteringer på like under 1,1 milliarder. Aksjen falt 3,87 prosent.

De øvrige sjømataksjene falt også onsdag. Salmar falt 2,20 prosent, mens Grieg Seafood fikk en nedgang på 9,33 prosent. Atlantic Sapphire hentet seg inn og endte flatt med en oppgang på 0,10 prosent

Kryptoaksje stuper

Harmonychain tapte 14 millioner kroner i første halvår, ifølge halvårsrapporten som ble publisert tirsdag.

Ifølge selskapet ønsker det å opprette opptil ti nye datasentre i nord de neste årene, men skrinlegger planene i Halden, hvor selskapet eier en eiendom med rundt 1.000 kvadratmeter bebygd areal.

«Grunnet høye elektrisitetspriser i Sør-Norge antas dessverre kraftkrevende industri i Sør-Norge ikke konkurransedyktig for øyeblikket», står det i rapporten. Aksjen falt 1,39 prosent.

Flex LNG, som eier en flåte med skip som frakter flytende naturgass, fikk et resultat etter skatt på 44 millioner dollar, mot 13 millioner dollar i andre kvartal 2021. Aksjen endte opp 4,14 prosent.

Tirsdag nedgraderte Kepler Cheuvreux aksjen fra kjøp til hold. Meglerhuset anser aksjen som nær fullt ut verdsatt nå, og ser få store triggere for kursen fremover utover noe refinansiering og mindre svingninger mellom kvartalet knyttet til en charteravtale.

Det norske gruveselskapet Rana Gruber omsatte for 294 millioner kroner i andre kvartal. Det utgjør et fall på 57 prosent fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 685 millioner kroner.

Les også

Zoom-aksjen falt tungt på negativ Wall Street

Publisert:
Gå til e24.no