Sterke tall fra MPC Container Ships – mangedobler resultatet

Containerrederiets markante resultatløft fortsatte i andre kvartal.

Illustrasjonsfoto. MPC Container Ships har tidvis vært en mye kjøpt aksje blant norske småsparere det siste halvannet året.
Publisert:

Oslo Børs-noterte MPC Container Ships, som det siste halvannet året har seilt i et sterkt marked for containerfrakt til havs, legger torsdag frem finansfasiten for andre kvartal:

  • Resultatet etter skatt ble 90,4 millioner dollar, opp fra 12 millioner dollar sammenlignet med samme periode i fjor.
  • Inntektene landet på 151,7 millioner dollar, mot 69 millioner dollar året før.

Selskapet opplyser i rapporten at utbytte for kvartalet landet på 0,15 dollar eller 1,46 kroner per aksje.

Gjennomsnittlig charterpris for kvartalet var 28.071 dollar, tilsvarende 272.516 kroner.

Selskapet øker omsetnings- og ebitda (brutto driftsresultat)-guidingen for helåret 2022 til henholdsvis 570-585 millioner dollar og 470-490 millioner dollar.

– Vårt segment av containermarkedet er robust på høye nivåer selv om perioder og rater har falt litt i løpet av kvartalet. Likevel er ratene en multippel av pre-pandeminivåer. Ettersom tilgjengelig tonnasje er ekstremt begrenset, forventer vi at timecharterratene vil forbli solide i de kommende kvartalene, kommenterer konsernsjef Constantin Baack.

Selskapet har tjent stort på containerboomen, og i første kvartal endte det med en inntjening på 117 millioner dollar, en sterk bedring fra året før.

For helåret 2021 var resultatet 190 millioner dollar, opp fra et tap på 65 millioner dollar året før.

Les på E24+

Tre eksperter: Slik bør du navigere i aksjemarkedet nå

Meglerhus skeptisk til skipsbestillinger

Tidligere denne uken nedjusterte DNB Markets sitt kursmål på MPC Container Ships-aksjen til 29,1 kroner per aksje, fra tidligere 35 kroner, omtalt av Infront TDN Direkt.

Meglerhuset trekker frem at det mener rederiets varslede ordre av nye skip fra tidligere i sommer «avviker fra MPC Container Ships strategi om å fokusere på direkte aksjonæravkastning».

«Som et resultat av dette har vi tatt en mer forsiktig tilnærming til å verdsette selskapets ordrebok siden omdreining av kontantstrøm til langsiktige investeringer betyr at en enkel kontantstrømbasert verdsettelse blir mindre relevant», skriver DNB Markets.

Les også

Containerboomen fortsetter: – Bør forhindre kollaps

Meglerhuset beholder en kjøpsanbefaling overfor kundene sine.

Selskapet har gjennom det siste halvannet året ofte vært en favoritt blant norske småsparere, og aksjen er i samme periode betydelig opp til en kurs på 23,36 kroner.

Med en sluttkurstopp på 29,99 kroner for 2022 er aksjen imidlertid ned fra dette nivået, som ble nådd i starten av april.

Markedsverdien er på 10,4 milliarder kroner.

Les også

Sissener gikk glipp av container-gevinst: – Hoppet av for tidlig

Henter inn begredelige år

Årsaken til oppturen i containermarkedet til havs er blant annet at etterspørselen etter ulike varer har skutt fart under pandemien, samtidig som fraktkapasiteten ikke har holdt følge.

Det har skapt store ubalanser i markedet. I tillegg har det vært flaskehalser i havnene, der smitterestriksjoner har gjort at de har gått på halv maskin.

Det betyr at flere år med overkapasitet og svake tider i markedet for containerfrakt til havs hentes betydelig inn for rederiene, som for øyeblikket også sikrer lengre kontrakter.

I løpet av 2022 har imidlertid inntjeningen i spotmarkedet for skipene falt noe tilbake fra rekordnivåene, mens ratene på lengre kontrakter har tikket oppover.

MPC Container Ships driver med feeder-skip, som er egnet til å betjene mindre havner og regionale ruter. Flåten er på 65 skip.

Publisert:
Gå til e24.no