Oppjusterer Rec Silicon-aksjen før tallslipp

I en analyseoppdatering tirsdag hever Pareto Securities kursmålet på Rec Silicon og gjentar kjøpsanbefaling. Onsdag kommer finansfasiten for andre kvartal.

LEGGER FREM TALL: Onsdag legger Rec Silicon frem resultater for årets andre kvartal. Her fra selskapets anlegg Moses Lake i USA.
Publisert: Publisert:

Rec Silicon, som produserer silisiumprodukter til blant annet solceller og batterier, legger onsdag frem fasiten for årets andre kvartal.

I forkant av tallslippet hever Pareto-analytikerne Gard Aarvik og Kari Eide Hardtvedt kursmålet på Rec-aksjen fra 33 til 36 kroner, i en ny rapport med tittelen «Political push supports the business case». Fra dagens kurs på 24 kroner tilsvarer det en oppside på rundt 50 prosent.

– Vi gjør ingen store estimatendringer, men løfter kursmålet for å reflektere nylige hendelser, og vi ser videre oppside på lengre sikt, skriver meglerhuset.

ANBEFALER KJØP: Gard Aarvik, analytiker i Pareto Securities.

Regnskapet er ikke hovedfokus

Pareto-analytikerne venter en omsetning på 35 millioner dollar i andre kvartal, og et brutto driftsresultat (EBITDA) på to millioner dollar. Meglerhuset venter videre et resultat etter skatt på minus åtte millioner dollar.

– Men det er ikke regnskapstallene som vil være hovedfokuset, skriver Pareto-analytikerne.

Meglerhuset trekker frem støttepakken Inflation Reduction Act (IRA) som nylig ble godkjent av Kongressen i USA, med formål om å dempe prisveksten som USA opplever.

Planen innebærer blant annet investeringer på 369 milliarder dollar i ulike initiativer rettet mot fornybar energi. I planen er 30 milliarder dollar satt av til skattelettelser på produksjon av solcellepaneler, vindturbiner, batterier og prosessering av mineraler. Ti milliarder dollar er satt av til skattelettelser på bygging av fabrikker for solcellemoduler, vindturbiner og elektriske biler.

– Dette vil være til fordel for hele PV-verdikjeden i USA og gjør innenlandske investeringer og vekst mer sannsynlig. Vi forventer flere kommentarer vedrørende dette og restarten av Moses Lake under kvartalspresentasjonen, skriver analytikerne.

Rec Silicon varslet under kvartalspresentasjonen i årets første kvartal at selskapet forventer å starte opp produksjonen på anlegget i Moses Lake i fjerde kvartal av 2023, og at anlegget vil oppnå full produksjon i fjerde kvartal av 2024.

Gjentar kjøp

Pareto-analytikerne gjentar kjøpsanbefalingen i analysen. Det rådet er det ikke alle som følger.

– Det er et selskap jeg ser lite på, og jeg har ikke investert i selskapet. Det er ganske trist når du ser på lønnsomheten deres. De har tapt penger hvert år etter 2015, og det ventes tap i år og neste år, sa Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea, til E24 lørdag.

Hittil i år har aksjen steget mer enn 30 prosent.

Les på E24+

Analytikere: Dette kan true Nels posisjon

Publisert: