Dette skjer denne uken: Resultatrush og boligtall

En lang rekke tungvektere på Børsen legger frem resultatene for fjerde kvartal denne uken. På Wall Street er det knyttet stor spenning til tallene fra Disney og Alphabet.

OSLO BØRS: En rekke selskaper leverer tall for fjerde kvartal denne uken, deriblant tungvekterne DNB og Equinor.
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert: Publisert:

Equinor, DNB og Norsk Hydro er blant tungvekterne som leverer regnskapet for fjerde kvartal denne uken. Det gjør også blant annet XXL, Orkla, Norske Skog og Entra.

På Wall Street skal blant andre Google-eier Alphabet, Twitter og Spotify i ilden. Nesten hundre selskaper i den viktige S&P 500-indeksen leverer tall denne uken.

Det har vært en turbulent tid på børsene gjennom slutten av januar, på tross av flere sterke kvartalstall. Frykt rundt coronaviruset skaper bekymringer rundt veksten i verdensøkonomien fremover.

Se listen over selskapene som leverer resultat og kalenderen for neste uke lenger ned i saken.

Venter bedre Twitter-resultat

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank mener selskapsinntjeningen vil være avgjørende for utviklingen i aksjemarkedet videre.

– Noen av de viktigste selskapene kommende uke blir Disney, hvor det vil knyttes spenning til selskapets nye streamingtjeneste og hvordan coronaviruset har påvirket besøket i Shanghai Disneyland, sier han, og legger til:

– Google sitt morselskap Alphabet er også er av de dominerende selskapene, og dette vil være første kvartalsrapport etter det varslede sjefsbyttet, mens det er forventet at Twitter vil levere et bedre resultat etter skuffelsen i tredje kvartal i fjor.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank.

Denne uken kommer de amerikanske arbeidsmarkedstallene «nonfarm payrolls», som verdens investorer følger med argusøyne.

Tallene, som ofte blir omtalt som «månedens viktigste tall», er ventet til å ende på 160.000 nye jobber. Sist endte tallet på 145.000.

Venter kraftig resultatfall for Equinor

Det er ventet at Equinor, som kommer med tallene sine på onsdag, vil levere et justert resultat før skatt på 3,37 milliarder dollar (tilsvarende rundt 31 milliarder kroner) i fjerde kvartal.

Det vil i så fall bety en solid nedgang fra 4,4 milliarder dollar i fjerde kvartal året før.

Equinor leverte imidlertid sine svakeste tall siden 2017 i tredje kvartal. Selskapet rammes av svake gasspriser, og det er også ventet at det vil bli bokført en smell på en halv milliard kroner før skatt etter et forlik med kinesiske COSL.

På onsdag kommer boligpristallene fra Eiendom Norge. Her fra en blokk på Løren i Oslo.

Boligtall

Onsdag kommer tallene for hvordan boligprisene har utviklet seg i januar, som pleier å være en god måned for markedet.

Privatmegleren-sjef Grethe Meier fortalte til E24 i helgen at meglerne hennes rapporterer om mange på visning og tilsvarende mange i budrunder.

Flere boliger har blitt solgt over prisantydning, sier hun, og venter en prisoppgang på 2,5 prosent for landet, og tre prosent i Oslo.

Sist viste boligtallene en nedgang på 0,8 prosent. Desember er imidlertid blant de svakeste månedene, og justert for sesongvariasjoner endte prisene opp 0,1 prosent. Den samlede boligprisveksten for 2019 endte dermed på 2,6 prosent.

Trump holder tale

Riksrettssaken mot president Donald Trump begynner onsdag, men før det skal han holde sin tradisjonsrike og årlige tale om rikets tilstand på tirsdag.

Representantenes hus og Senatet sitter sammen for å høre talen. Regjeringsmedlemmer, dommere fra landets høyesterett og andre inviterte gjester er også med. Etter talen holder opposisjonen sitt tilsvar.

Hver setning i talen analyseres, og investorene er spesielt interessert i å høre Trumps tanker om handelskrig, boligpolitikk og budsjetter.

RIKETS TILSTAND: Den amerikanske presidenten holder sin årlige tale til kongressen. Her fra 2019.

Trump står midt i en riksrettsprosess mot seg, etter at han angivelig skal ha holdt tilbake militærbistand til Ukraina og samtidig be landets president etterforske tidligere visepresident Joe Biden.

Avstemningen vil skje onsdag klokken 16, lokal tid. Da er klokken ett om natten her hjemme.

Les også

Nordea Markets: Investorene frykter Trump-exit

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Dette skjer denne uken

Flere artikler

  1. Dette skjer denne uken: «Alle» venter på valget i USA

  2. Dette skjer denne uken: Flere kjemper skal i resultatilden

  3. Dette skjer denne uken: Resultatrush og BNP-fasit

  4. Dette skjer denne uken: PMI-rush og januarfasit for detaljhandel

  5. Dette skjer denne uken: Norges Banks styringsrente og «månedens viktigste tall»