KLP tar fem selskaper inn i varmen

KLP følger etter Oljefondet og henter fem utelukkede selskaper inn i varmen. 

TILBAKE I VARMEN: Etter å ha droppet eierandeler i en kontroversiell gruve åpner KLP for å igjen kjøpe seg opp i selskapet

Foto: David Gray Reuters
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Fra juni 2019 har KLP valgt å ta inn Rio Tinto, Walmart, Grupo Carso, General Dynamics og Nutrien. Det melder selskapet i en pressemelding.

Gruvegiganten Rio Tinto har vært utelukket siden 2008 etter en vurdering av risikoen for alvorlig miljøskade relatert til Gradberggruven i Indonesia. Selskapet har overfor Etikkrådet gjort det klart at de har undertegnet en avtale om salg av eierandelene i gruven.

Les også

Opphever flere utelukkelser: Oljefondet åpner døren for Walmart

– Rio Tinto er et av verdens største gruveselskaper og har tidligere vært en stor kullprodusent. I løpet av 2018 har selskapet solgt seg helt ut av kull. Det er gledelig å inkludere et selskap som går ut av en kontroversielle gruve og i tillegg nå har solgt seg ut av kull, sier Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.

Inkluderingen av de fem selskapene kommer kort tid etter at Norges Bank tok inn de samme selskapene. Dette skjedde på bakgrunn av Etikkrådets anbefalinger.

– KLP er glad for å igjen investere i selskapene. Alle er inkludert etter positiv endring i selskapets virksomhet, sier Bergan.

Publisert:

Flere artikler

  1. Opphever flere utelukkelser: Oljefondet åpner døren for Walmart

  2. Oljefondet med kraftig vårrengjøring

  3. KLP og Storebrand i opprop mot Amazon: – Kan være aktuelt å trekke seg ut

  4. Norske aktører dropper Vale-aksjen: – Finansnæringen har en nøkkelrolle

  5. Kontroversiell kullgruve godkjent i Australia