TIL SALGS: Hytter for 3,6 mrd.

Drøyt 1400 fritidsboliger - til en samlet verdi av 3,6 milliarder kroner - er til salgs rundt de største vinterdestinasjonene i Norge.

Publisert:

Det er nesten 800 millioner kroner mer enn fjorårets totalsalg, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Prisantydningene på fritidsboligene i DNs opptelling antyder en dobling i pris på gjennomsnittshytta i forhold til i fjor.

- Optimistiske

- Jeg vedder gjerne en champagneflaske eller to på at gjennomsnittlig omsetningsverdi ikke øker så mye. Tilbyderne er nok litt vel optimistiske. Det er rom for vekst i fritidsmarkedet, men slett ikke på dette nivået, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret as.

Les også: Her selges de dyreste hyttene

Så langt i år har hytteprisene steget med 20 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Flere nyheter fra E24

- Rekordhøyt

I år blir markedet tilført nye 670.000 kvadratmeter med fritidsboliger. Neste år ventes byggingen å passere 700.000 kvadratmeter.

- Antallet norske husholdninger som planlegger kjøp av hytte er rekordhøyt. Men det er et stykke fra å planlegge til å realisere hyttekjøp. Hyttekjøp styres i langt større grad av lange overlegninger enn boligmarkedet, der opplevd behov og endringer i livssituasjonen betyr mer. Økt tilbud vil dermed ikke løfte etterspørselen tilsvarende, sier Øye til DN.

Les også:

Publisert: