Norwegians rapporter

Norwegian-rakett på børs etter knalltall og avtale

«Imponerende» sterke tall og endelig en avtale om felles flyeierskap. Markedet og analytiker tar bølgen for dagens nyheter fra Norwegian.

  • André Haugen
Publisert:

I tillegg til en sterk kvartalsrapport, har Norwegian i morgentimene meldt at de endelig har landet den mye omtalte avtalen om felles flyeierskap med en kinesisk aktør.

På Børsen blir nyhetene med jubel blant investorene, som sendte aksjen opp 21,39 prosent til 43,50 kroner per aksje i tidlig handel. Oppgangen endte på 25,31 prosent til kurs 45,11 kroner.

Selv om dagens kursoppgang er kraftig, er kursen fortsatt ned rundt 55 prosent så langt i år.

Har løst joint venture-floken

Norwegian danner et felleseid selskap (joint venture) med CCB Leasing (CCBLI), et heleid datterselskap av China Construction Bank Corporation.

Hensikten er å finansiere, eie og lease ut fly som Norwegian har bestilt. I første omgang omfatter avtalen 27 fly av typen Airbus A320 neo som skal leveres fra 2020 til 2023.

Les på E24+

Børskommentar: (+) Norwegian er fortsatt i pengeknipe, men nå er det håp

Avtalen med kineserne vil styrke Norwegians egenkapital og redusere selskapets finansielle forpliktelser med 13,7 milliarder kroner basert på dagens kurs.

Danske Bank-analytiker Martin Stenshall beskriver avtalen som «oppmuntrende».

– Dette reduserer risikoen og gir selskapet rom til å fokusere på operasjonelle forbedringer, skriver Stenshall i et notat, og legger til at de sterke tallene kombinert med avtalen gjør at han forventer en kursoppgang.

Sterke kvartalstall

Det var dog ikke den eneste gladmeldingen fra Norwegian torsdag. Selskapet melder også om et justert resultat på 4,66 milliarder kroner i tredje kvartal, nesten 18 prosent bedre enn ventede 3,96 milliarder kroner.

– Vi er imponert over det sterke driftsresultatet på 2,97 milliarder kroner, som var 24 prosent over konsensus, skriver Stenshall i Danske Bank.

Omsetningen økte fra 13,39 til 14,40 milliarder kroner sammenlignet med fjorårsperioden, som var i tråd med forventningene.

Samtidig økte resultat før skatt fra 1,60 til 2,20 milliarder kroner, og bunnlinjen vokste fra 1,30 til 1,67 milliarder kroner. Det er langt over forventningen på 1,43 milliarder.

Norwegian selv meldte at resultatet er ny rekord for tredje kvartal.

Tallene viste en nedgang i passasjerer, men økt fyllingsgrad.

– Kvartalstallene viser at vi leverer på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. Vi leverer et rekordresultat med rekordhøye inntekter og reduserte enhetskostnader, til tross for at vi har blitt rammet av driftsproblemer utenfor vår kontroll, sa fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, i forbindelse med rapporten.

Les også

Overrasker med sterke tall: Men «kontantskvisen» er blitt verre

Les også

Avtalen er i boks: Kinesere skal eie fly med Norwegian

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norwegians rapporter
  2. Norwegian
  3. Fly
  4. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Avtalen er i boks: Kinesere skal eie fly med Norwegian

  2. Overrasker med sterke tall: Men «kontantskvisen» er blitt verre

  3. Jokerne som kan gi milliardpåfyll i Norwegian-kassen

  4. Meglerhus ser solid oppside i Norwegian – aksjen klatrer på Børsen

  5. Oslo Børs steg markant: – Høyere optimisme i markedene