Borussia driblet bort Oljefondets millioner: Falt 10 prosent etter tap

Den tyske storklubben Borussia Dortmund falt 10 prosent på børsen etter å ha tapt 2-1 mot Augsburg. Det kostet Oljefondet millioner av kroner – på papiret.

TAP OG BØRSFALL: Borussia Dortmund falt drøye 10 prosent på børsen mandag, etter å ha havnet likt på tabellen med Bayern München. Her er Augsburgs sørkoreanske spiss Dong-won Ji i ferd med å sette inn 1-0 i kamp med forsvarer Achraf Hakimi (t.v.) og Manuel Akanji (t.h.) i helgen.

Foto: Stefan Puchner AFP
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Oljefondet eier ikke aksjer i mange fotballklubber.

Bare Juventus og Borussia Dortmund står i beholdningslistene til fondet, som eier over 9.000 selskaper over hele verden.

Mandag falt aksjekursen i Borussia med drøye 10 prosent, etter at laget havnet likt på tabellen med Bayern München med bare ti runder igjen.

I februar ledet Dortmund-klubben ligaen med syv poeng, men nå har Bayern München tatt igjen forspranget.

I helgen tapte Borussia Dortmund 2-1 på bortebane mot Augsburg, mens Bayern München slo Borussia Mönchengladbach 5-1 på bortebane.

Dette er ifølge BBC klubbens første tap siden desember, og aksjefallet barberer det norske Oljefondets aksjeverdi med millioner av kroner.

Oljefondet eide drøye 1,04 prosent av Borussia Dortmund ved inngangen til året, en beholdning på 75 millioner kroner. Ett år tidligere var fondets eierandel på 1,03 prosent, mens verdien av beholdningen var på 57 millioner kroner.

Eier i Juventus

Det norske statsfondet eier også aksjer i italienske Juventus, men solgte seg kraftig ned og eide knapt en eneste aksje i 2014 og 2015. De siste årene har fondet kjøpt seg opp igjen.

Ved fjorårets utgang eide Oljefondet 0,52 prosent av Juventus, en aksjepost verdt drøye 55 millioner kroner.

Ett år tidligere eide Oljefondet en eierandel på 0,36 prosent, som da tilsvarte Juventus-aksjer for 27 millioner kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aksjer
 2. Fotball
 3. Oljefondet

Flere artikler

 1. Aksjehopp for Oljefondet etter Haaland-signering

 2. Haaland med i milliardklubben: Nest yngst på topp-15

 3. Fotballklubber stiger kraftig på børs etter planer om superliga

 4. Juventus-aksjen faller kraftig etter superliga-kollapsen

 5. Betalt innhold

  Innkasserte 175 millioner: – Det var min baby. Jeg hadde ikke lyst til å selge.