Turbulensen i Norwegian

Kjos, Fredly og Sissener kvitter seg med Norwegian-aksjer

Kjente investorer og Bjørn Kjos kjøpte mindre aksjeposter i Norwegian da selskapet hentet frisk kapital, men er nå allerede ute av aksjonærlistene.

GRUNNLEGGER: Bjørn Kjos startet Norwegian og var i sjef i selskapet i en årrekke.
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Norwegian-grunnlegger Bjørn Kjos, Jan Petter Sisseners fond Canopus og investor Arne Fredly kom inn på aksjonærlistene etter at flyselskapet hadde hentet ny kapital.

Nå er alle tre ute av topp 50-listen, ifølge en oversikt hos Infront tirsdag.

Aksjonærlisten har et tidsetterslep som gjør at investorene kan ha kjøpt eller solgt aksjer som ikke er registrert enda.

Listene tar heller ikke høyde for aksjer som er lånt ut, for eksempel til shortsalg, eller om aksjene er flyttet til andre kontoer.

Les også

Ellevill handel i Norwegian-aksjen sender børsverdien over 14 milliarder

– Kommer nok inn igjen

Sisseners fond var oppført med rundt 4,7 millioner aksjer, og har dermed kvittet seg med minst fire millioner aksjer.

Fondet bestilte aksjer i emisjonen. Det var også blant kreditorene i et av obligasjonslånene til Norwegian, og får dermed aksjer i bytte mot gjeld.

På spørsmål om Canopus-fondet har solgt aksjer svarer forvalter Jan Petter Sissener at fondet «kommer nok inn igjen når vi får aksjene fra gjeldskonverteringen».

FORVALTER: Jan Petter Sissener forvalter fondet Canopus.

Bjørn Kjos var oppført med to millioner aksjer i aksjonærlistene etter emisjonen, men er nå ute av listen. Han har dermed kvittet seg med minst 1,3 millioner aksjer. Kjos har ikke besvart E24s henvendelser.

Norwegian-grunnleggerne Kjos og Bjørn Kise var de største eierne i Norwegian via selskapet HBK Holding, men solgte seg ned denne våren og HBK forsvant i april ut av listene over de største eierne.

Ved generalforsamlingen i mai der redningsplanen ble stemt gjennom uttalte imidlertid Kjos at de ikke var «helt ute av aksjonærsiden ennå», og at det var veldig stor sannsynlighet for at han ville bli med i den kommende emisjonen.

Les også

Utskiftningene i Norwegian fortsetter: Her er Jacob Schrams nye ledergruppe

Investor Arne Fredly var oppført med en mindre post gjennom sitt selskap Apollo Asset Limited, på 1,32 millioner aksjer. Han har kvittet seg med minst 600.000 aksjer.

Aksjonærlistene viser samtidig at småinvestorer kjøper aksjen.

Nordnet-kundene har økt fra 38,5 millioner aksjer til 57,8 millioner aksjer, mens Avanza Bank, en svensk nettmegler, har økt fra 29,3 til 35 millioner aksjer.

Les også

Norwegian avlyser kvartalspresentasjonen

Kreditorene tar over

De nye største eierne i Norwegian er leasingselskaper som gikk med på å bytte gjeld mot aksjer i forbindelse med redningspakken.

Blant disse er leasingselskapet BOC Aviation, som er eid av Bank of China, som igjen er heleid av den kinesiske staten, og den irske giganten Aercap.

Også eierne av obligasjonsgjeld får aksjer i bytte mot gjeld. Totalt blir 12,7 milliarder kroner i gjeld gjort om til aksjer, noe som mangedobler aksjeantallet.

Norwegian meldte i forrige uke at over tre milliarder aksjer var blitt registrert i Foretaksregisteret. Det er opp fra 164 millioner aksjer før kriseløsningen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Turbulensen i Norwegian
 2. Norwegian
 3. Aksjelive
 4. Jan Petter Sissener
 5. Bjørn Kjos
 6. Arne Fredly

Flere artikler

 1. Sissener-fond og investor Arne Fredly inn i Norwegian-aksjen

 2. Overveldende ja til redningsplanen i Norwegian: – Den eneste fornuftige beslutningen

 3. Fredly, Spetalen og Sissener-fond kvitter seg med Kongsberg Automotive-aksjer

 4. Norwegian-aksjonærene blir sittende igjen med smuler: – Det blir grisete

 5. Folketrygdfondet ute av aksjonærlistene i Norwegian